Teknoloji

Sony Honami’de kullanılacak kamera uygulaması Xperia Z ve Xperia Tablet Z’de çalıştırıldı

Sony’nin ”Honami” kod adıyla anılan yeni akıllı telefonunun 20 megapiksellik bir kamera barındırması bekleniyor. Akıllı telefonda kullanılacak kamera uygulamasıysa şimdiden diğer Sony Xperia cihazlarında çalıştırılmış durumda. Bu işlemi gerçekleştiren isimse xda-developers’tan krabappel2548 oldu. Gerçekleştirilen kırma işlemi sonucunda uygulama Xperia Z, Xperia ZL ve Xperia Tablet Z’de çalıştırılırken; Timeshift özelliğinin ve artırılmış gerçeklik efektlerinin kullanılabilmesi dikkat çekti.

sony-honami-kamera-030713

Kamera uygulamasında tıpkı Instagram’da olduğu gibi entegre edilmiş çok sayıda filtre bulunuyor. Bu filtrelere ek olarak renk ve ton efektleri, balık gözü gibi farklı lens efektleri de uygulamanın kapsamı içinde. Artırılmış gerçeklik efektleriyse uygulamanın en sıradışı yanını oluşturuyor. Bu efektler sayesinde çekilen fotoğraflara farklı unsurların eklenmesi mümkün oluyor. Timeshift özelliğiyse kısa süre içinde çok sayıda fotoğraf çekmesi ve kullanıcıya bunların içinden en iyisini seçme imkanını vermesiyle dikkat çekiyor.

Sony Honami ile birlikte yeni görüntü işleme motorunu ve aralarında görüntü sabitlemenin de bulunduğu bazı yeni özellikleri kamera uygulamasına eklemeye hazırlanıyor. Mevcut Xperia cihazlarına bu kamera özelliklerinin eklenip eklenmeyeceği şu an için bilinmese de, Honami’nin Ultra HD video çekimini destekleyeceği belirtiliyor. 5 inç 1080p bir ekrana sahip olması beklenen suya ve toza dayanıklı akıllı telefonun ne zaman satışa sunulacağı şu an için bilnmiyor.

İlgili >> Xperia Blog

İLGİLİ HABERLER