Teknoloji

Sony Ericsson’un LTE telefonu ve Android tableti yolda, WP7 cihaz planı yok

Sony Ericsson LTE cihazı ve Android tablet planlarıyla ilgili bazı açıklamalarda bulundu. Şirketin teknolojiden sorumlu tepe yöneticisi Jan Uddenfeldt, Fierce Wireless’a yaptığı açıklamada şirketin tablet için Sony ile görüşmeler gerçekleştirdiğini söyledi, ancak tabletin ne zaman çıkacağı veya ne gibi teknik özellikler taşıyacağına dair bir açıklamada bulunmadı.

LTE cihazıyla ilgili olarak ise, bu desteği sunan ilk cihazlar Sony Ericsson’un birlikte çalıştığı ve Çin’de faaliyet gösteren China Mobile için çıkarılacak. Bu arada ST-Ericsson da TD-LTE tabanlı ses ve veri işlevli telefonların üretimini gerçekleştirecek. Öte yandan Uddenfelt Sony Ericsson’un Windows Phone 7 cihazı çıkarmak gibi bir planının bulunmadığını açıkladı. Android birçok mobil operatörün ve tüketicinin ilgisini çekmeye devam ediyor.

Jan Uddenfelt, “Öte yandan, son dokuz veya on iki aydır herhangi bir Windows ürünü çıkarmadık. Bu yönde bir ihtimal hâla bulunuyor, ancak bunun için herhangi bir gerçek neden göremiyoruz, çünkü Android dramatik bir şekilde büyüyor ve söz konusu platformun kullanıcı dostluğu ve pazar büyümesi alanında bir çekiciliği bulunuyor. Üstelik operatörler de Android’i seviyor. Yine de, gözümüzü diğer şeyelere de kapatamayız.” diye konuştu.

İlgili – Fierce Wireless

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER