Teknoloji

Sony Ericsson XPERIA X10 Android 2.3.3 Gingerbread sürümünü alacak

Sony Ericsson XPERIA X10’un yazılımının güncellenmesi konusunda kararını değiştirmişe benziyor. Daha önce Android 2.1’in ötesine geçmeyeceği söylenen bu telefonun Android 2.3.3 Gingerbread sürümünü alacağı duyuruldu. Şirketin resmi blogundan yapılan açıklamada söz konusu yazılımın ikinci çeyrek sonunda ya da üçüncü çeyrek başında çıkacağı belirtildi.

Sony Ericsson’un yaptığı bu açıklama genel X10 versiyonlarını kapsıyor. Operatörler tarafından özelleştirilmiş modellerin Gingerbread’i alması gecikebilir, belki de hiç gerçekleşmez. Öte yandan XPERIA X10 mini ve X10 mini pro modellerinin Gingerbread’e güncellenmeyeceği ve Eclair’da kalacağı söyleniyor.

Sony Ericsson’a göre XPERIA X10’a gelecek güncellemeyle birlikte aşağıdaki gibi değişiklikler olacak:

– Mevcut plana göre Xperia X10 Android’in standart kamera kullanıcı arayüzünü alacak, bu nedenle yüz tanıma, gülümsemeyle çekim gibi özellikler kaybedilecek.
– Moxier uygulaması yerini Gingerbread’in doğal EAS işlevine bırakacak.
– Mediascape’in yerine 2011 serisi ürünlerde bulunan medya deneyim bileşenleri ve müzik oynatıcısı gelecek.
– Yükseltme işlemi sırasında telefondaki korumalı içeriklere özel DRM anahtarları kaybedilecek.
– Sony Ericsson Backup ve Restore istemcileri Gingerbread versiyonunda desteklenmiyor, bu nedenle kaybolacak.

Gingerbread ile birlikte Xperia X10’un alacağı güncellemelerin de sonlanacağı, artık bu cihaz için ek yazılım güncellemeleri çıkarılmayacağı belirtiliyor. Tabii ki, Sony Ericsson’un fikrini değiştirme ihtimalinin her zaman saklı olduğunu tahmin ediyoruz.

İlgili – Android Community

İLGİLİ HABERLER