Teknoloji

Sony Ericsson Xperia Ray 999 TL’lik fiyat etiketiyle Türkiye’de

Sony Ericsson’un Türkiye’de beklenen yeni akıllı telefonu Sony Ericsson Xperia Ray nihayet satışa sunuldu. Sadece 9.4 mm.’lik kalınlığa sahip olan Xperia serisinin Türkiye’deki son üyesi 3.3 inç’lik WVGA çizilmez mineral ekran ve Sony’nin Mobile Bravia Engine teknolojisiyle birlikte geliyor.

111 x 53 x 9.4 mm’lik boyutlara ve 100 gr. ağırlıağ sahip olan bu telefon oldukça hafif ve şirin bir görünüme sahip. 1 GHz Qualcomm Snapdragon işlemciye sahip olan bu cihaz Android 2.3.3 Gingerbread sürümüyle birlikte çalışıyor. Cihazda yer alan 8.1 megapiksellik kamera ise 720p HD video kayıt yeteneğine sahip. Ayrıca görüntülü görüşmeler içinde cihazın önünde VGA çözünürlüklü kamera yer alıyor. Sony Ericsson Xperia Ray bugün itibariyle daha önce de belirttiğimiz şekilde 999 TL’lik tavsiye edilen satış fiyatıyla piyasaya çıktı. Ayrıca Turkcell de bu telefonu özel bir cihaz kampanyasıyla sunuyor.

BASIN BÜLTENİ

Zekanın En Şık Hali Xperia Ray

İnce ve şık tasarımı, dayanılmaz çekiciliği ile Xperia Ray, stil sahibi kullanıcıların en seçkin aksesuarı olacak. Xperia Ray, alüminyum çerçevesi, Mobil Bravia Engine teknolojisi sayesinde kristal netliğindeki ekranı ve loş ışıkta bile muhteşem resimler çeken Sony Exmor R kamera sensörü ile akıllı telefon dünyasına yeni bir boyut getiriyor.

Türkiye’de 13 Ekim’de satışa sunulacak Xperia Ray’in tavsiye edilen satış fiyatı 999 TL olarak belirlendi.

13 Ekim 2011 – Güzelliği ayrıntılarda yakalamayı sever misiniz? Sadece 9,4 mm inceliğindeki Xperia Ray; altın, siyah ve beyaz renklerde sunulan şık ve asil formuyla size ışıltılı bir cazibe katacak. Xperia Ray’in Reality Display özellikli 3,3 inçlik WVGA çizilmez mineral ekranı, görüntüleri kristal berraklığında sunan Sony Mobil BRAVIA Engine teknolojisi ve loş ortamda bile harika fotoğraflar çeken Sony Exmor R kamera sensörü ile hayatınızın büyülü anlarını en zarif karelerde ölümsüzleştireceksiniz. Otomatik odaklama özellikli 8.1 megapiksel HD ana kameraya ek olarak Xperia Ray’in ön VGA kamerası ile arkadaşlarınızla Skype veya Gtalk gibi uygulamalar üzerinden görüntülü sohbet ederek hayatınıza eğlence katacaksınız. Xperia Ray’in 720p kamerası 16x dijital zum, yüz tanıma, yüze odaklanma, görüntüde titremeyi önleme, gülümseme ve sahne tanıma gibi gelişmiş özellikleri de destekliyor.

Xperia Ray, 1 GHz Qualcomm Snapdragon işlemcisi ve uzun ömürlü 1500 mAh piliyle dinamik temponuza ayak uyduruyor, 100 binden fazla ücretsiz Android uygulaması ile size en kişisel deneyimi sunuyor. 111 x 53 x 9,4 mm’lik boyutuyla yalnızca 100 gram ağırlığında olan süper hafif ve ince tasarımlı Xperia Ray, gömlek ve kot cebinize rahatlıkla sığarak günlük hayatta üstün mobilite sağlıyor.

Fotoğraf ve video çekiminde titreşimi önleyerek profesyonel kayıt imkanı veren Xperia Ray, xLOUD teknolojisi ve TrackID gibi uygulamalarla keyifli bir müzik deneyimi de sunuyor. Ayrıca Infinite Button özelliği ile müzik kitaplığınızdaki şarkılar ve sanatçılarla ilgili video kliplerle albümlere aynı ekranda online olarak ulaşmanızı sağlıyor. Xperia Ray, Gmail ve Exchange ActiveSync gibi hesap eşitleme seçenekleri sayesinde gelişmiş bir e-posta deneyimi de sunuyor.

Xperia kullanıcılarının sosyal medya deneyimini geliştirmek üzere tasarlanan Facebook inside Xperia özelliği ile arkadaşlarınızın Facebook’ta hangi şarkıları ve videoları beğendiğini listeleyebilir, telefonunuzun rehber, müzik çalar, fotoğraf galerisi, takvim gibi birçok özelliğini Facebook hesabınız ile entegre edebilir, “beğen” düğmesini Facebook’a girmeden kullanabilirsiniz. Sony Ericsson’a özel Timescape uygulaması ise Facebook, Twitter, Linkedin gibi sosyal medya uygulamalarını tek ekrandan kullanmanıza ve görüntülemenize imkan tanıyor.

Türkiye’de 13 Ekim’de satışa sunulacak Xperia Ray Android 2.3.3 (Gingerbread) sürümüyle geliyor.

İLGİLİ HABERLER