Teknoloji

Sony Ericsson Xperia Pro’nun çıkışı yılın son çeyreğine mi ertelendi?

Geçtiğimiz Mobil Dünya Kongresi’nde tanıtılan Sony Ericsson Android akıllı telefonlarından bir tanesi de Xperia Pro‘ydu. Söz konusu cihazın yılın ikinci çeyreğinde piyasaya çıkacağı söylenmişti. Ne var ki, Sony Ericsson’un bu telefonun çıkışını yılın dördüncü çeyreğine ertelediğine dair haberler ortalıkta dolaşıyor.

Bununla birlikte Sony Ericsson’un Xperia Play, Arc, Neo ve Pro cihazları için bir Android güncellemesi hazırlamakta olduğu söylentisi de mevcut. Bu güncellemeyle birlikte akıllı telefonlara Android 2.3.4’ün gelmesi bekleniyor. Pro’nun gecikecek olmasında işletim sistemi güncellemesinin payı yok. Sony Ericsson Ürün Blogu’na yazan Daniel Sandblom’a göre gecikmenin nedeni geçtiğimiz mart ayında Japonya’da meydana gelen tsunami felâketi.

Japonya’daki tsunami ve deprem nedeniyle her çeşit cihazın piyasaya çıkışında gecikme yaşanmış veya piyasaya arzı planlanan seviyede olmamıştı. Bu nedenle Pro için öne sürülen sebep çok da sürpriz sayılmaz. 3.7 inç’lik dokunmatik ekrana sahip olan Xperia Pro’da bir de kayarak açılan QWERTY klavye ve 1 GHz’lik Snapdragon işlemci yer alıyordu.

İlgili – Android Community

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER