Teknoloji

Sony Ericsson Xperia Nozomi bir kez daha görüntülendi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Sony Ericsson’un Nozomi kod adıyla anılan gizemli cihazlarından bir tanesi bir süredir çeşitli şekillerde karşımıza çıkıyor. Son olarak da GSM Arena sitesinin radarına takılmış. 4.3 inç’lik, 1280 x 720 piksel çözünürlüklü HD ekrana sahip olduğu iddia edilen bu cihazın 1.5 GHz’lik çift çekirdekli Scorpion işlemci ve Adreno 220 GPU barındırdığı iddia ediliyor.

Cihazda microSD kart yuvasının yer almaması dikkat çekiyor. Bu durumda cihazın 16 GB veya 32 GB’lık sabit disk kapasiteli versiyonlarının satılacağını düşünebiliriz. Cihazın arkasında ise 1080p Full HD video kayıt yetenekli 12 megapiksellik kameranın yer aldığı iddia ediliyor. Sony Ericsson’un mevcut Xperia cihazlarındaki gibi microHDMI portu barındırdığı görülen bu cihazda microSIM kart yuvasının yer alacağı da öne sürülüyor.

Eğer bu cihaz gerçekse, o halde Sony Ericsson 2012’ye iddialı bir giriş yapacak demektir. Bu arada, Nozomi’nin ön yüzünde, ekranın altında yer alan fiziksel tuşlar bu cihazın Gingerbread ile çıkacağı ihtimâlini güçlendiriyor. Ancak daha sonra Ice Cream Sandwich’i alacağı tahmininde de rahatlıkla bulunabiliriz.

İlgili – GSM Arena

İLGİLİ HABERLER