Teknoloji

Sony Ericsson Xperia cihazlarında eşitleme işlemleri tamamen Google’a emanet

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Sony Ericsson’un Xperia akıllı telefonları Android işletim sistemiyle yüklü geliyor. Bu da doğal olarak Google’ın eşitleme hizmetinin kullanılmasını sağlıyor. Google hesabına sahip olan Xperia akıllı telefon cihaz sahipleri hesap bilgilerini telefonun ayarlar bölümündeki ilgili yere girerek telefonu hesaplarına tanıtabilir; Gmail, Google Sesle Arama, Google Earth, YouTube gibi servis üzerindeki ayar ve kayıtları telefonlarıyla da eşitleyebilir.

Sony Ericsson Xperia cihaz sahipleri uzun zamandır bu desteği kullanıyordu. Bu çözümle birlikte Sony Ericsson’un eşitleme hizmeti olan Sony Ericsson Sync de bir diğer eşitleme alternatifi olarak cihazlarda bulunuyordu. Ancak Xperia cihaz üreticisi “en pratik çözümleri sağlamak üzere” Sony Ericsson Sync hizmetini 29 Aralık 2011 tarihi itibariyle sonlandırdı.

Bununla birlikte Google Eşitleme Hizmetlerinin kapsamı daha da geliştirildi, Xperia Facebook Inside ile Google Eşitleme arasındaki entegrasyon sağlandı. Örneğin, kullanıcılar Xperia telefonların müzik çalarındaki şarkıları ek bir Sony Ericsson Eşitleme aşaması veya uygulama iznine gerek kalmadan Facebook duvarı üzerinden paylaşabilecek.

İLGİLİ HABERLER