Teknoloji

Sony Ericsson ve LG’den Box.net destekli 50 GB’lık bulut depolama alanı atağı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Sony Ericsson, bulut tabanlı depolama şirketi Box.net ile işbirliğine giderek Xperia Android akıllı telefonlarını satın alanlara 50 GB’lık ücretsiz bulut depolama alanı sunmayı planlıyor. Söz konusu plan Sony Ericsson blogunda dün yayınlanan bir yazıyla duyuruldu, ancak bu yazı daha sonra geri çekildi. Geri çekilden yazıda Box.net uygulamasını akıllı telefonlarına indiren Xperia cihaz sahiplerinin müzik, video, doküman ve diğer dosyalarını saklayabilecekleri 50 GB’lık alana sahip olacakları belirtiliyordu.

Sony Ericsson bu olayın sonrasında yine blog üzerinden bir açıklama yaptı ve anlaşmanın henüz hazır olmadığını ve duyuru yazısının yanlışlıkla yayınlandığını belirtti. Box ile çalışmaktan dolayı heyecanlı olduklarını ancak kullanıcılara sunulacak işlevin henüz tam hazır olmadığı vurgulandı. Sony Ericsson ve Box bu promosyonun final detaylarını görüşüyormuş ve çok yakında tüm Xperia sahiplerine 50 GB’lık alan sunulacakmış.

Sony Ericsson, Box.net promosyonunun detaylarını netleştiredursun, LG de benzer bir Box.net promosyonunu hayata geçirdi. 30 Kasım 2011 ile 31 Mart 2012 tarihleri arasında LG Android cihazları üzerinden Box.net servisine abone olanlara 50 GB’lık alan ücretsiz olarak hediye edilecek.

Apple’ın bulut tabanlı iCloud servisini faaliyete geçirmesinin ardından diğer üreticilerden de benzer girişimleri görür olmuştuk. HTC de benzer bir işbirliğine Dropbox ile gitmişti. HTC’nin piyasaya sunulan akıllı telefonlarında ve tabletlerinde Dropbox uygulaması yüklü geliyor ve bununla birlikte 5 GB’lık ücretsiz bulut depolama alanı da hediye ediliyor.

İlgili – Sony Ericsson Blog
İlgili – Engadget (LG)

İLGİLİ HABERLER