Teknoloji

Sony Ericsson LT26i Nozomi kendini gösterdi

Sony Ericsson’un Xperia Arc ve Arc S modellerinin takipçisi olması beklenen akıllı telefonla ilgili ilk ayrıntılar ortaya çıktı. LT26i kod adıyla anılan Android cihazı iAndroid’de kendini gösterdi. 1280 x 720 çözünürlüklü, 340 ppi’lik piksel yoğunluğuna sahip olan 4.3 inç’lik ekrana sahip olan ve Nozomi olduğu söylenen bu cihazın 1.5 GHz’lik çift çekirdekli işlemciyle çalıştığı belirtiliyor.

Cihazın fotoğrafına baktığımızda ekranın üzerinde bir kameranın yer aldığını görüyoruz. Arka tarafta alt kısımda ise ince bir LED ışık şeridi bulunuyor. Android 2.3 ile çalıştığı görünen cihazda ayrıca Sony Ericsson’un Xperia cihazlarında rastladığımız Android arayüzü de yüklü şekilde geliyor. Ekranın altındaki ince navigasyon tuşları da cihazın son versiyonunun Gingerbread ile yüklü geleceği ihtimâlini kuvvetlendiriyor. Sony Ericsson’un bu cihazı CES 2012’de görücüye çıkarması beklentiler arasında yer alıyor. Bu durumda Ice Cream Sandwich’in tam olarak hazır olmayacağını göz önünde bulundurursak, Sony Ericsson’un seçimini Gingerbread’den yana kullanmak zorunda olduğunu anlayışla karşılayabiliriz.

Kaynak sitede söz konusu cihazın Quadrant benchmark puanı da bulunuyor. Bu testten alınan 1800’lük puan bir çift çekirdekli cihaz için oldukça düşük sayılır. Ancak bu durum Quadrant’ın doğasıyla ilgili sayılır. Bu benchmark grafik testlerini her bir telefonun doğal çözünürlüğünde gerçekleştiriyor. Bu da 720p ekranlı cihazların benchmark testlerinde gerçektekinden daha düşük puanlar almasına neden olabilir, bundan dolayı kafanız karışmasın.

Sony Ericsson Nozomi’nin fotoğraflarını aşağıdaki bağlantıda bulabilirsiniz.

İlgili – iAndroid

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER