Manşetler

Sony Ericsson ikinci çeyrekte zarar açıkladı, Japonya depremini sorumlu tuttu

Sony Ericsson 2011’in ikinci çeyreğinde 50 milyon avro net zarar açıkladı. Şirket, Japonya’da meydana gelen deprem ve tsunami nedeniyle aksayan tedarik zincirinin bu çeyrekte kendisini oldukça zorladığını kaydetti. Sony Ericsson geçen yılın aynı döneminde 12 milyon avro, bir önceki çeyrekte ise 11 milyon avro kâr açıklamıştı.

Sony Ericsson’un satışları da geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 31 düşüşle 7.6 milyon adet ürüne geriledi. Analistler şirketin satışlarının 8 ile 11 milyon arasında gerçekleşeceği tahmininde bulunuyordu. Geride kalan ikinci çeyrekte 1.19 milyar avro gelir elde eden şirket bir önceki yılın aynı çeyreğinde 1.76 milyar avroyu gelir hanesine yazmıştı. Sony Ericsson, deprem felaketinin ikinci çeyrekte kendisine 1.5 milyon cihaz üretimine mal olduğuna dikkat çekerken etkilerin en çok çeyreğin başında görüldüğünü de dile getiriyor.

Sony Ericsson Başkanı ve CEO’su Bert Nordberg yayınlanan açıklamada “Android tabanlı akıllı telefonlara kayışımız sürüyor, bu çeyrekte akıllı telefon satışları toplam satışların yüzde 70’ini oluşturdu. Bugüne kadar 16 milyon Xperia akıllı telefonu sattık. Bu yıl sekiz yeni Xperia akıllı telefonu tanıttık ve Xperia akıllı telefon portföyüne yönelik güçlü bir müşteri ve operatör talebi görmeye devam etmekteyiz.” diye konuştu.

Sony Ericsson 2011’in ikinci yarısında da işlerini büyütmeyi umuyor ve tüm yıl için mütevazi bir sektör büyümesi öngörüyor. Şirketin yaptığı açıklamaya göre, ikinci çeyrekte küresel Android akıllı telefon pazarının kabaca yüzde 11’i Sony Ericsson’a aitti.

İlgili – BGR

İLGİLİ HABERLER