EğlenceManşetler

Sony Ericsson Android 3.0 tabanlı oyun platformu ve PSP-Go tarzı oyun telefonu üzerinde çalışıyor

Henüz Android 2.0’lı bir cihaz bile çıkaramamış olan Sony Ericsson oyun stratejisini Google’ın mobil platformu üzerine kuruyor. Engadget’ın güvenilir bir kaynaktan aldığı habere göre şirket yoğun bir şekilde yepyeni bir oyun platformu, ekosistemi ve cihazı geliştirmek için çalışıyor.

Sony Ericsson’un üzerinde çalıştığı cihazın Samsung Captivate ile PSP Go arasında birşey olduğu söyleniyor. Diğer bir deyişle bu telefonda yatay şekilde kullanmaya olanak sağlayacak kızaklı QWERTY klavye ve oyun kontrolleri yer alacak. Joystiğin yerini D-pad alacakken, analog kontroller, standart PSP butonları ve üst butonların yapmakta olduğu işi de uzun bir touchpad üstlenecek. Bu oyun telefonunun 3.7 inç ile 4.1 inç arasında büyüklüğe sahip, WVGA ya da daha yüksek çözünürlüklü ekrana, 5 megapiksellik kameraya ve 1 GHz Snapdragon işlemciye sahip olacağı söyleniyor. Siyah rengin üzerine gümüş hatlarla süslenecek bu telefonun oyun kontrol alanının ise beyaz ve gümüş renklerde olması bekleniyor. Xperia markası altında konumlandırılması beklenen bu telefonun PlayStation markasını taşıma ihtimali de bulunuyor. Telefonu görmüş olanlar onun için “çok çekici” youmunu yapıyorlar.

Yazılım tarafına bakacak olursak, bu cihazın Android 3.0 Gingerbread sürümüyle çalışacağı söyleniyor. Telefon işlevine odaklanan bir arayüzün yanı sıra oyunlar için geliştirilmiş özel bir Android Market bölümünün de yer alması bekleniyor. Bu mağazada yer alan içeriğe başlangıçta sadece bu oyun telefonu erişebilecek, ancak daha sonra başka cihazların da bu mağazaya erişebileceği tahmin ediliyor. Tabii ki bunun için sözkonusu cihazların donanım ve tuş takımı gereksinimlerini karşılaması gerekecektir. Oyunların PSX ya da PSP oyunları ayarında olacağı söyleniyor, bu durum 3D oyunların da Android’e geleceği anlamını taşıyor. God of War, Call of Duty: Modern Warfare ve Little Big Planet gibi oyunların bu yeni mobil platformda yer alabileceği konuşuluyor.

Sony Ericsson’un Android’li oyun telefonunu ve ekosisteminin Ekim ayının başında tanıtılması muhtemel, ancak kesin bir açıklama yapılmış değil.

Konuyla ilgili daha fazla bilgi geldikçe sizlere aktarmayı sürdüreceğiz.

İlgili – Engadget

Görsel – Engadget

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER