Teknoloji

Sony Electronics Başkanı Mike Fasulo: 4K TV için 4K içeriğe ihtiyacınız yok

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

sony-mike-fasulo-070115

Sony, CES 2015’te düzenlediği etkinlikte Android TV işletim sistemli yeni akıllı televizyonlarını duyurmuştu. Söz konusu akıllı televizyonların 4K görüntü kalitesi sunmasıysa halihazırda yeteri kadar 4K içerik olup olmadığı sorusunu yeniden akıllara getirmişti.

The Verge sitesine konuşan Sony Electronics Başkanı ve Sony COO’su Mike Fasulo, 4K içerik tartışmalarına farklı bir yaklaşım getirdi. Fasulo izleyicilerin 4K TV için 4K içeriğe ihtiyacı olmadığını iddia ederken, Sony’nin televizyonlarında mevcut içeriği 4K’ya göre yeniden ölçeklendirme yeteneğine sahip olduğuna dikkat çekti.

Fasulo’nun bu yöndeki açıklamalarına rağmen, Sony 4K TV’lere yönelik özel içerik oluşturma çalışmalarından vazgeçmiş değil. Kendisine ait video platformları üzerinden 4K içerik dağıtımını gerçekleştirmeye çalışan şirket, bu amaç doğrultusunda YouTube gibi içerik sağlayıcılarıyla da işbirliği yapıyor. Netflix ile HDR görüntü dağıtımı konusunda yapılan işbirliğiyse Sony’nin bu yönde farklı seçenekler sunmaya hazır olduğunu gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER