Teknoloji

Sony’nin tamamen e-paper ile kaplı şık bir akıllı saat üzerinde çalıştığı iddia ediliyor

sony-logo-160813

Bloomberg’de yer alan habere göre, Sony 2015’te tamamen e-paper kaplı bir akıllı saati görücüye çıkarabilir. Apple Watch ve Sony SmartWatch gibi karmaşık akıllı saatlerin aksine tasarımı ön planda tutacağı söylenen saatin hem ekranında hem de kayışında e-paper teknolojisinin kullanılacağı iddia ediliyor. Kesin e-paper teknolojisinin niteliği konusunda ise akıllı saat pazarında bir kafa karışıklığı yaşanıyor. Pebble’ın akıllı saatlerinde bulunan LCD ekran e-paper olarak lanse edilirken, Central Standard Timing’in CST-01 modelinde Amazon Kindle’da kullanılan E-Ink teknolojisinden faydalanılıyor.

Bloomberg’in haberinde söz konusu saatin Sony CEO’su Kaz Hirai öncülüğünde kurulan yeni bir birim tarafından geliştirilen ilk ürün olacağı iddiası da yer alıyor. Sony içinde yeniliği hızlandırmak amacıyla kurulduğu belirtilen bu birim sayesinde Sony’nin yeniden Walkman veya PlayStation gibi çığır açacak bir cihaz geliştirmesi hedefleniyor.

Sony yenilik çalışmalarını hızlandırma amacıyla bu yıl içinde Seed Acceleration Program adını verdiği özel bir girişim başlatmış ve hem şirket çalışanlarının hem de dışarıdaki fikir sahiplerinin projelerini destekleyeceğini duyurmuştu. Bloomberg’in haberine göre; u program kapsamında ilk turda 187 başvuru yapılırken; bunlardan 80 tanesi bir üst tura kalmaya hak kazandı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER