Teknoloji

Sony E Ink ekranlı evrensel uzaktan kumanda geliştirdi

sony e ink

Sony E Ink ekranlı Huis uzaktan kumanda için Japonya’da sipariş almaya başladı. Söz konusu uzaktan kumanda, şirketin First Flight adını verdiği kitle fonlama platformundan doğup piyasaya sürülen en son ürün olma niteliğini taşıyor. İngilizcede “ev” anlamına gelen “House” kelimesi gibi telaffuz edilen Huis, E Ink dokunmatik ekran barındıran bir evrensel uzaktan kumanda olarak tanımlanabilir. Kullanıcıların tuş dizilimini istedikleri gibi değiştirebildikleri kumandayı tanımlarken Sony, “size uyan kumanda” cümlesini ön plana çıkarıyor.

Huis ile evdeki televizyon ve Blu-ray oynatıcısının yanı sıra havalandırma sistemi ve ışıklar da kontrol edilebiliyor. Arayüzü kişiselleştirme doğrudan kumanda üzerinden yapılabildiği gibi daha fazla kontrol imkanı veren PC uygulaması aracılığıyla da gerçekleştirilebiliyor. Kullanıcılar çevrim içi ortamda kumandaya özel ayarları indirebiliyor veya kendi ayarlarını paylaşabiliyor. Sony E Ink ekran tercihini ise düşük güç tüketimi ve sanal butonları gösteriminin daha gelişmiş olmasına bağladı.

Huis uzaktan kumandaya sahip olmak için 27 bin 950 yen (732 TL) ödemek gerekiyor. Kumanda ilk sahipleriyle önümüzdeki aydan itibaren buluşacak. Huis’in anavatanının dışına ne zaman çıkacağı ise şu an için belirsizliğini koruyor.

İLGİLİ HABERLER