Teknoloji

Sony DualShock 4 desteğini özel adaptör ile PC ve Mac’e taşıyor

sony dualshock 4Sony DualShock 4 oyun kumandasını resmi olarak Windows ve OS X’te desteklemeye başlıyor. PlayStation Now’ın Windows’a gelişini açıklayan şirket, PlayStation 4 oyun kumandasının bilgisayarlarda çalışmasını sağlayacak 24.99 dolarlık özel aksesuarı gün yüzüne çıkardı. Söz konusu aksesuarın sevkiyatı eylül ayında başlayacak.

Sony’den yapılan açıklamada, özel aksesuarın DualShock 4 kumandasının “butonlarına, analog çubuklarına, touchpad’ine, ışık çubuğuna, hareket sensörlerine, titreşimine ve stereo kulaklık jakına” tam erişim sağlayacağını ifade etti. DualShock 4, daha öncesinde USB veya Bluetooth aracılığıyla basit özellikleriyle bilgisayarlarda kullanılabiliyordu. Ancak bu özel aksesuar ile kumandanın tüm kapasitesinden faydalanılabilecek.

Sony DualShock 4 adaptörüyle oyuncuların daha kaliteli bir deneyim yaşamasını amaçlıyor

Sony’nin DualShock 4 oyun kumandası için özel adaptör hazırlamasında PlayStation Now ve Remote Play üzerinden oyun oynayanlara daha iyi deneyim sunması amaçladığı düşünülüyor. Şirketin farklı platformlarda da aktif bir tavır içine girmesi, doğru bir adım olarak niteleniyor.

İLGİLİ HABERLER