Teknoloji

Sony dokunma özellikli en hafif ultrabook olan Vaio Pro’yu sahneye çıkardı

Sony hem hafiflik hem de yüksek güç isteyenler için dokunma özelliklerine de sahip olan Vaio Pro’yu tanıttı. Acer Aspire S7, Lenovo Carbon ve MacBook Air gibi rakiplere sahip olan Vaio Pro 11.6 ve 13.3 inç olmak üzere iki farklı ekrana sahip. Bu ekran boyutları serinin modellerine de isim veriyor. Vaio Pro 11 ve Vaio Pro 13 adını taşıyan ultrabook’lar Bravia, Triluminos ve X-Reality gibi yeni Sony teknolojilerinin tamamına sahip.

sony-vaio-pro-050613

Sony’den yapılan açıklamada Vaio Pro’nun 0.870 kg. ağırlığında olduğu belirtilirken, Vaio Pro 13’ün de 1.060 kg. ağırlığa sahip olduğu ifade edildi. Sony’nin Computex 2013’te tanıttığı diğer dizüstü bilgisayarlarda olduğu gibi Vaio Pro serisinde de Intel’in dördüncü nesil Haswell işlemcileri kullanılmış. 8 GB RAM ve 512 GB SSD barındıran Vaio Pro’da Wi-Fi, Bluetooth 4.0, HDMI çıkışı ve SD kart yuvası bulunuyor. NFC bağlantı özelliğine de sahip olan Vaio Pro serisi bilgisayarları toplam beş tablet veya akıllı telefon için bağlantı noktası vazifesi de görüyor.

Vaio Pro serisinde klavye ve pil ömrü diğer özelliklere göre ön plana çıkıyor. Vaio Pro’nun her iki modelinin de kullanıcılarına hızlı cevap veren klavyesiyle pürüzsüz bir deneyim sağladığını söyleyen Sony; arka aydınlatmanın tuşları karanlık ortamda görmeyi kolaylaştırdığını, tuşlar arasındaki boşluk ve vuruş derinliğinin hata ihtimalini azalttığını belirtti. Vaio Pro 13’ün tek şarjla 8 saat çalışabildiğine dikkat çeken Sony, Vaio Pro 11 için bu süreyi 11 saat verdi. Opsiyonel yaprak pil ise çalışma süresini Vaio Pro 13 için 18, Vaio Pro 11 içinse 25 saate çıkarıyor. Vaio Pro serisinin her iki modeli de bu ay içinde yurt dışında satışa sunulacak.

İlgili >> Pocket-lint

İLGİLİ HABERLER