Teknoloji

Sony dahili 3G destekli Cyber-shot fotoğraf makinesi üzerinde çalışıyor

Sony’nin entegre 3G bağlantısına sahip olan yeni bir CyberShot dijital fotoğraf makinesi üzerinde çalıştığı belirtiliyor. Bu sayede çekilen fotoğraf ve videoların anında internete yüklenmesi mümkün olacak. gdgt’nin elde ettiği bilgilere göre bu yeni kameranın satış fiyatının içinde limitli veri paketi de bulunacak. Kamerasıyla daha sık internete yükleme yapanlar için de daha büyük hacimli veri paketleri sunulacak.

Düşünülen ücretlendirme planları arasında ” her ay başına birkaç düzine fotoğraf ” da bulunuyor. CyberShot’ın içinde yer alacak modem sadece veri bağlantısını alıp göndermeye olanak sağlayacak, telefon konuşmalarını desteklemeyecek. Fotoğraf makinesiyle YouTube, Twitter, Facebook, Flickr ve bunun gibi fotoğraf ve video paylaşım servislerine yükleme yapılabileceği tahmin ediliyor.

Entegre WiFi desteği sunan veya Eye-Fi kartlar aracılığıyla internete yükleme imkanı sunan ürünler piyasada bulunuyor. 3G desteği ise kullanıcıların kablosuz erişim noktası arama zahmetinden kurtulmasını ve şebekenin olduğu her yerde fotoğraflarını paylaşmasını sağlayacak. Sony’nin çıkarmayı planladığı 3G destekli fotoğraf makinesinin piyasaya çıkış tarihi ve fiyatı henüz netlik kazanmadı.

İlgili – gdgt

İLGİLİ HABERLER