Manşetler

Gizemli D6503 model numaralı cihaz Sony Xperia Z2 olabilir mi?

Daha önce izine pek rastlanmayan ve “D6503” model numarasıyla anılan bir Sony cihazı görüntülendi. XDA Developers forumunun iRimas rumuzlu üyesi, gelecek nesil Xperia Z2 veya Sirius olarak andığımız cihaza ait olduğunu öne sürdüğü cihaza ait fotoğraflar paylaştı. Tabii ki, bu cihazın Xperia Z1’i takip edecek Xperia ZL tarzında bir cihaz da karşımızda duruyor olabilir.

xperia-d6503-200114-4

D6503 cihazı Xperia Z1’den çok da farklı bir görünüm taşımıyor, ancak ekran çerçevesinin dikkat çekici derecede daha ince olduğu anlaşılıyor. Bu durum Sirius için daha önce öne sürülen 5.2 inç ekran büyüklüğünü destekleyen bir kanıt sayılabilir. Xperia Z1’in 5 inç ekranının üstüne çıkacak bir artırım zaten bekleniyordu.

Cihazın alt tarafından üç adet hoparlör veya mikrofon ızgarası görüyoruz. Cihazın sol tarafında microUSB portu bulunurken, SIM kart tepsisi ve microSD yuvası sağ kenarda yer alıyor.

Güç butonu, ses tuşları, kamera tuşu, kulaklık jakı, manyetik bağlantı noktaları ve bildirim ışığı da Xperia Z1’de yer aldığı şekilde D6503’te de karşımıza çıkıyor.

AndroidSaS sitesinin daha önce verdiği habere göre Xperia Z2’de 2560 x 1440 piksel çözünürlüklü ekran, 20.7 megapiksel kamera ve 3700 mAh kapasiteli pil bulunacak. Xperia Z2’nin de suya karşı dayanıklı ve süper ince olması, tasarımın Xperia Z1’inkine göre biraz daha çekici hâle getirilmesi bekleniyor.

Xperia Z1’in takipçisi olacak amiral gemisi muhtemelen şubat ayındaki Mobil Dünya Kongresi’nde görücüye çıkacak.

İlgili >> Xperia Blog, XDA Developers

İLGİLİ HABERLER