Teknoloji

Sony Cyber-shot RX100 III: Dahili elektronik vizör, daha geniş açı, daha hızlı lens

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Sony Cyber-shot RX100 III’ün duyurusunu gerçekleştirildi. Yeni bir 24-70mm f/1.8-2.8 eşdeğer lens ve dahili elektronik vizör barındıran RX100 III, RX100 serisinin birinci ve ikinci nesil ürünlerinin devamı olarak nitelendiriliyor ve RX serisinin tam donanımlı hepsi bir arada makinesi olarak dikkat çekiyor.

RX100III_Right-1200

MkII modelinden birkaç santimetre daha geniş olan RX100 MkIII, 101.6  x 58.1 x 41.0 mm.’lik boyutlarıyla bir yandan birçok özelliği bünyesinde barındırırken bir yandan da kompaktlık kriterini korumayı başarıyor. Yeni lens sayesinde, her ne kadar üst uç odak uzunluğu eski modellerdeki 100mm eşdeğerine göre çok daha az olsa da, daha hızlı diyafram açıklığı aralığı geçişi sağlanabiliyor.

RX100 MkIII modelinde 0.39 inç, 1440 bin noktalı OLED vizör bulunuyor. Kenara yerleştirilmiş düğmeyi hafifçe iterek gövdede gizlenen bu vizörü açmak ve kullanmak mümkün oluyor.

Bunun yanı sıra arkada 3 inç, 1229 bin noktalı WRGB LCD ekran yer alıyor. Bu ekran 180 derecelik menteşesi sayesinde farklı çekim açılarında daha rahat kullanılabiliyor. Ayrıca Sony ekranın döndürülerek dikey pozisyona döndürülmesini ve selfie çekimi için de uygun hâle getirilmesini mümkün kılmış.

20.1 megapiksel, 1 inç arka aydınlatmalı sensöre sahip olan Sony RX100 MkIII en yeni Bionz X görüntü işlemcisini kullanarak en iyi görüntü kalitesini sunmaya çalışıyor. Hızlı otomatik odak sistemi, dahili nötral yoğunluk filtresi, 50fps 1080p film modu da makinenin diğer özellikleri arasında yer alıyor. Ayrıca HDMI çıkışı sayesinde 1080p videolar harici bir kaydediciye de aktarılabiliyor.

Ayrıca yeni eklenen 4K görüntü çıkış seçeneği sayesinde fotoğrafları 4K TV’lerde de düzgün şekilde görüntülemek mümkün oluyor. Yüksek çözünürlüklü görüntüler HDMI veya Wi-Fi üzerinden, Triluminos Colour desteğiyle, uyumlu Sony BRAVIA TV modellerinde en iyi şekilde görüntülenecek şekilde aktarılıyor.

RX100 MkIII PlayMemories kamera uygulamaları sayesinde kullanıcıların fotoğraf ve video çekim deneyimlerini daha da genişletiyor. Entegre Wi-Fi ve NFC bağlantı destekleri sayesinde fotoğrafları diğer cihazlara kolaylıkla aktarmak, akıllı telefon veya tableti uzaktan kumanda gibi kullanmak mümkün oluyor.

İlgili >> Sony

İLGİLİ HABERLER