Teknoloji

Sony BRAVIA S9005 4K Ultra HDTV izleyicilere mükemmel kavis sunuyor

sony-bravia-S90_Screenfill_Angle_Surfer

Sony geçtiğimiz ay duyurusunu gerçekleştirdiği BRAVIA S9005 4K Ultra HD televizyonu IFA 2014’te sergiliyor. Full HD’ye kıyasla dört kat daha fazla detay sunan S9005’in 65 inç ve 75 inç ekran boyutuna sahip iki farklı çeşidi bulunuyor. Sony’nin belirttiğine göre, ekranın hassas şekilde hesaplanan kavisi doğal bir derinlik ve gerçekçilik sağlayarak izleyenleri aksiyonun tam merkezine çekiyor ve gerçek yaşamı aratmayan izleme deneyimini odadaki herkes için mümkün hâle getiriyor.

Normal televizyon yayınlarının ve Blu-ray filmlerin çözünürlüğünü Full HD’den 4K’ye yükselten X-Reality PRO teknolojisi sayesinde 4K TV’nin hakkını vermek mümkün oluyor. Ayrıca X-tended Dynamic Range teknolojisi sayesinde de ışıltılı parlak alanlar ve derin siyahlar için parlaklık ve kontrast akıllı şekilde güçlendiriliyor. TRILUMINOS teknolojisi de gösterişli kırmızı, yeşil ve mavilerle her sahnede verilmek istenen duyguları ortaya koyuyor.

sony-bravia-S90_Screenfill_Front_Surfer

Sony’nin yeni geliştirdiği 4.2 kanallı Çok Açılı Canlı Hoparlör sistemi ilk kez Sony BRAVIA S9005 ile sunuluyor. Sol ve sağ ön ve surround kanalları odaya dikkatlice kontrol edilen açılarda, doğru şekilde yönlendiren ayrı sürücü birimleri kullanılıyor.

ClearAudio+ özelliği, daha fazla netlik ve berraklık için orijinal çok kanallı seslerin her birinin tüm detaylarını koruyor. 360 derece surround ses ile sarmalanıyor; arkanıza yaslanıp yüksek kaliteli sesin tadını çıkarıyorsunuz.

Sony’nin yeni BRAVIA S9005 4K Ultra HD TV’si, Kasım ayından itibaren piyasaya sunulacak.

İLGİLİ HABERLER