Teknoloji

Sony Android’den memnun, Windows Phone 8 arayışında değil

Sony Mobile’ın başkanı ve CEO’su Kunimasa Suzuki’nin Sony’nin Windows Phone 8 telefon üretimi için Microsoft ile görüşmelere başlayacağı ve mobil cihaz portföyünü çeşitlendirme fikrini araştırdığı şeklindeki haberleri yalanlaması bir haftayı bulmadı.

sony-xperia-ion-inceleme-00015

Sony Mobile Büyük Britanya ve İrlanda’dan Pierre Perron bundan yaklaşık bir hafta önce, Android’in hâla tercih edilen ortak olduğunu belirtmekle birlikte, Sony’nin cihaz serisine Windows Phone 8’i ekleme ihtimalleriyle ilgili olarak Microsoft ile görüşmeye başlayabileceğini söylemişti. Ne var ki, Kunimasa Suzuki böyle bir planlarının olmadığını ve hiçbir zaman düşünülmediğini kaydetti.

Sony’nin pazar payı kaybettiğini kabul eden Suzuki, organizasyonu daha yatay hâle getirip ürünleri piyasaya daha hızlı sürerek bu sorunun üstesinden gelmeyi hedefliyor. Bazı şirketlerin mobil platformlarını çeşitlendirme arzusunun arkasında yatan temel sebebin patent tehdidi olduğunu kaydetti. Ne var ki, Suzuki Sony’nin elinde bulundurduğu hatırı sayılır büyüklükteki patent portföyü ve buna ek olarak Ericsson’un patentlerinin kullanımı için elde bulundurulan hak nedeniyle böyle bir endişe taşımadığını kaydetti, davalardan korkmadığını dile getirdi.

İlgili >> Xperia Blog

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER