Manşetler

Sony’nin yeni akıllı televizyonları Android TV ile çalışacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

sony-4k-tv-ces-2015-1

Sony’nin yeni akıllı televizyonları, Google’ın televizyonlar için özel olarak hazırladığı Android TV platformuyla birlikte gelecek. Söz konusu gelişmeyi Sony’nin CES 2015 etkinliğinde CEO Kaz Hirai duyurdu. Televizyonların uzaktan kumandası dev bir trackpad olduğu için kullanıcılar Android TV arayüzünde çok daha rahat dolaşabiliyor. Uzaktan kumandada mikrofonun bulunması da aramaları kolaylaştırıyor. Sony’nin yeni televizyonları Android ile çalıştığı için Google Cast’ı da destekleyecek. Bu sayede telefon veya tabletten televizyona içerik aktarmak kolaylaşacak.

Sony daha önce de Google TV ile oturma odalarını ele geçirmek için Google ile işbirliği yapmış, ancak bu girişim sonuçsuz kalmıştı. Android TV ise Google TV’ye kıyasla daha az iddialı bir yapıda olması ve daha az eksiğinin bulunması nedeniyle başarılı olmaya daha yakın gözüküyor. Temel olarak kullanıcıların bir akıllı televizyondan beklediklerini gerçekleştiren ve bunu piyasadaki pek çok akıllı televizyondan daha hızlı ve daha düzgün bir arayüzle yapan Android TV, Google’ın lanetini sonlandırmaya aday gözüküyor.

Halihazırda Sony’nin önündeki en önemli engel ise güvenilir 4K görüntü iletimi olacağa benziyor. Kavisli ekran veya kuantum noktaları gibi teknolojilere mesafeli duran Sony, tüm gücünü bir ev sinema sisteminde veya daha küçük odalarda iyi duracak 4K setlerine kanalize etmişti.

Sony’nin 11 Bravia LCD TV’sinin boyutları 43 inç ila 75 inç arasında değişiyor. En kalın noktasında 4.9 mm. olan Sony’nin yeni televizyonları ortaya bu alanda da farklı bir gelişim koyuyor.

Sony’nin kendisinin geliştirdiği 4K Processors X1 isimli işlemcileri ve Triluminos ekran teknolojilerini barındıran Android TV işletim sistemli yeni televizyonlar ilkbahar aylarında piyasaya çıkacak.

İLGİLİ HABERLER