Teknoloji

Sony Android tabletleri 4.0 güncellemesini nisan sonunda alacak, Wi-Fi Tablet P duyuruldu

Sony, geçen yıl tanıttığı Android tabletlerini bu yılın bahar aylarında Ice Cream Sandwich’e yükselteceğini açıklamıştı. Bahar geldi ve Sony’den biraz daha net bir açıklama geldi. Buna göre Tablet S ve Tablet P’ye Android 4.0 güncellemesi nisan sonunda gelecek.

Sony, tabletler için sunacağı Android 4.0 güncellemesine birtakım kamera yenilikleri de ekleyecek. Örneğin tabletin kameralarını doğrudan kilit ekranından açmak, galeri uygulamasında fotoğrafları düzenlemek, panoramik fotoğraflar çekmek bunların arasında yer alıyor. Güncellemeyle birlikte Sony Tablet kullanıcıları uyumlu Sony Blu-ray kaydedicilere kaydettikleri program ve filmleri tablete yükleyecekleri özel bir uygulama yardımıyla da seyredebilecek.

İlginç olan bir diğer yenilik de “Küçük Uygulamalar” adı verilen bir eklenti. Samsung’un TouchWiz tablet arayüzündekine benzer olduğunu düşündüğümüz bu yenilik sayesinde hesap makinesi veya uzaktan kumanda gibi ekranda fazla yer kaplamayan ve en üstte görülebilen uygulamalar eklenecek. Ne var ki, bu uygulamalar YouTube, Google Haritalar ve web tarayıcısı gibi bu özelliği destekleyen uygulamalarla birlikte kullanılabilecek.

Bu arada Sony, çift ekranlı Tablet P’nin sadece Wi-Fi üzerinde çalışan bir versiyonunu yayınladı. 21 Nisanda Japonya’da çıkacak ve ¥50000 (1088 TL) fiyat etiketiyle Japonya’da satılacak bu tablette 3G desteğinin yer almaması ve daha ucuz fiyatı dışında değişen bir özellik yok. Bu arada Sony, Tablet P her biri yaklaşık ¥5000 fiyat etiketine sahip olan değiştirilebilir ön ve arka panelleri 21 Nisanda piyasaya sürüyor.

İlgili – Sony Japonya (1)
İlgili – Sony Japonya (2)

İLGİLİ HABERLER