Teknoloji

Sony’nin Android konsepti bazı Xperia Z3 kullanıcılarına nelerin yolda olduğunu gösterecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

sony-xperia-z3-inceleme-00013

Sony, Android için hazırladığı yeni yazılım güncellemelerinin test edilmesi için İsveç’te yaşayan Xperia Z3 sahiplerinden yardım istiyor. Bunun için “Android konsepti” adını taşıyan bir girişim başlatan şirket, yeni yazılımı temelden geliştirmeyi ve test sürümüne YouTube gibi ekstra Google Play uygulamalarını eklememeyi planlıyor. Oluşturulan konsepte göre, test sürümünde sadece Google’ın ana iletişim yazılımı ve Kamera, Müzik, Xperia Lounge gibi Sony uygulamaları bulunacak.

Sony tarafından The Verge sitesine yapılan açıklamada, Android konseptindeki temel fikrin kullanıcılardan gelen girdiler doğrultusunda deneyimi değerlendirmek ve şekillendirmek olduğu belirtildi. Android 5.1’in üstüne kurulan bu konsept yazılım, işletim sisteminin soyut özelliklerinin denenebileceği bir sahne işlevi görecek.

27 Temmuz ile 13 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek testler boyunca her hafta kullanıcılara işletim sisteminin yeni bir sürümü sunulacak. Şirket Android konseptinin odak noktasını ise “Sony Mobile’ın genel Android deneyimini geliştirmek.” olarak açıkladı.

Sony, aynı zamanda şeffaf ve açık çalışma prensibi sayesinde kullanıcılarıyla bağlarını sıkılaştırmayı ve onlarla olan iletişimini kuvvetlendirmeyi amaçlıyor. En yeni Android sürümlerini kullanıcılarına daha kısa sürede ulaştırmak da Sony’nin hedefleri arasında yer alıyor. Şirketin teoride kulağa oldukça güzel gelen bu planının pratikte nasıl işleyeceği merak ediliyor.

İLGİLİ HABERLER