Teknoloji

Sony Alpha A7s II: Full-frame, yüksek ISO hassasiyeti, 4K video

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

sony-alpha-a7s-ii-110915-10Sony aynasız full-frame makinesi Alpha A7s II’yi tanıttı. Orijinal model Alpha A7s‘in 409600 maksimum ISO ayarını koruyan bu model böylelikle karanlığa çok yakın ortamlarda bile düzgün fotoğraflar yakalamaya imkan sağlıyor.

Sony Alpha A7s II selefinin en büyük problemlerinden birisini çözüme kavuşturuyor. Orijinal modelde 4K video için harici bir kayıt aygıtına ihtiyacınız vardı. Halbuki A7s II’de 24 fps veya 30fps hızında dahili 4K video kayıt özelliği bulunuyor. Ayrıca kullanılan full-sensor çıktısı sayesinde hem 4K hem de 1080p çözünürlüklerde piksel kaybı olmuyor. Bu da 4K videoların herhangi bir hare veya dişli çizgilere sahip olmadığını gösteriyor.

A7s II orijinal modelin 12 megapiksel sensör ve 409600 ISO ışık hassasiyeti gibi değerlerini koruyor. Tam çıktıyla 120fps’de 1080p video kaydı yapabilen A7s II bu özelliğiyle Alpha A7 serisinde de bir ilki temsil ediyor. Ayrıca S-Log3 olarak adlandırılan yeni bir çekim modu da mevcut. Bu  mod 14 dinamik aralık noktasına izin veriyor, böylelikle geniş yelpazedeki ışık koşulunda çekimleri mümkün kılıyor.

Sony Alpha A7s II’nin bir diğer yeniliği de 5 eksenli görüntü sabitleme özelliği, bu da Alpha 7 II modelinden ödünç alınıyor. Bu sayede gece çekimlerinde veya uzun, telefoto lenslerle yapılan çekimlerde daha az titreşim oluyor. Ayrıca Alpha A7s II’nin yeni otomatik odak sistemi 169 AF noktası sayesinde daha hızlı ve net odaklama yapıyor. Buna ek olarak daha yüksek ISO sensörünün gürültüsüz olması sayesinde nesnelere çıplak gözle göremeyeceğiniz nesnelere bile odaklamanız mümkün oluyor. Ayrıca yeni OLED elektronik vizör 0.78x’lik büyütme özelliği sayesinde gece vakti elle odaklamayı daha kolay hâle getiriyor.

Ne var ki, Sony Alpha A7s II herkese hitap eden bir kamera değil. Yurt dışı fiyatı 3400 avro tarafından belirlenmiş. Bu arada fotoğraflar için en fazla 12 megapiksel çözünürlük değerinin sunulması Alpha A7s II’yi rekabette biraz zayıflatıyor. Yine de, kaliteli 4K video ve ultra yüksek ışık hassasiyeti sizin için önemli unsurlar ise, o hâlde Sony Alpha A7s II’yi değerlendirme kapsamına alabilirsiniz.

Sony Alpha A7s II kasım ayında Avrupa’da satışa sunulacak.

İLGİLİ HABERLER