Manşetler

Sony ilk full-frame kompakt sistem makineleri Alpha A7 ve A7R’yi duyurdu

Sony Alpha A7 ve A7R değiştirilebilir lensli kameraları tanıttı. Bu iki modelin ikincisi, Sony’nin iddiasına göre dünyanın en küçük değiştirilebilir lensli kamerası olma özelliğini taşıyor. sony-alpha-a7-r-161013A7R’de 35 mm full-frame, 36.4 megapiksel Exmor CMOS sensör yer alırken, “R” harfinin temsil ettiği üzere, düşük geçirgenlikli optik filtrenin yokluğu sayesinde optimum keskinlik sağlanıyor.

Yeni lens yapısı sayesinde sensörün yüzeyinde bulunan sensör bağlantı noktaları arasındaki boşluklar kapatılıyor, böylelikle ışık toplama verimliliği, çözünürlük, hassasiyet ve gürültü azaltma gibi noktalarda iyileşmeler sağlanıyor.

Selefinden üç kat daha hızlı Bionz X işlemciye sahip olan A7R Full HD video (60p/25p) kayıt desteği sunuyor. Çekim sırasında ses kayıt seviyesi de kontrol edilebiliyor.

A7R’de yer alan Fast Intelligent AF sayesinde hızlı ve doğru otomatik odaklama gerçekleştiriliyor. Bu odak kontrolü kullanıldığı özellikleri 46 farklı işlev arasından seçilebilen dokuz farklı tuşla kontrol edilebiliyor. Wi-Fi ve NFC sayesinde mobil cihazlarla hızlı ve kolay bağlantı sağlayan A7R’nin magnezyum alaşımlı kasası 407 gr. ağırlığa sahip. Sony, bu modelin dünyanın en küçük ve en hafif değiştirebilir lensli ve full-frame sensörlü kamerası olduğunu iddia ediyor.

sony-alpha-a7-161013

Alpha A7 modeli de hemen hemen aynı özelliklere, ancak daha düşük çözünürlüğe sahip. Bu makinede 24.3 megapiksel full-frame Exmor CMOS sensör yer alıyor. Fast Intelligent AF otomatik odak sistemi yerine Fast Hybrid AF barındıran bu makine hızlı fazla algılamayı kesin kısaltma algılamalı otomatik odakla birleştiriyor.

Her iki makine de Sony’nin full-frame değiştirilebilir E-mount lensleriyle çalışıyor. Bu lenslerin arasında iki adet orta mesafe zumlu model, iki adet parlak Sonnar T* ve telefoto zumlu premium-quality G lens yer alıyor. Ayrıca full-frame A-mount lensleri kullanıma izin veren yeni bir adaptör de sunuluyor.

Sony Alpha A7 ve Alpha A7R modellerinin kasım ayının ikinci yarısından itibaren yurt dışında piyasaya çıkması bekleniyor. Fiyat bilgileri henüz netleşmedi, ancak full-frame sensörlü makinelerin fiyatlarını düşündüğümüzde çok da ucuz olmalarını beklemememiz gerekiyor.

İlgili >> Sony (1), (2)

İLGİLİ HABERLER