Teknoloji

Sony a57 DSLR fotoğraf makinesini tanıttı

Sony, a55’in halefi olarak nitelendirilebilecek a57 A-mount fotoğraf makinesini tanıttı. Yarı saydam ayna teknolojili bu makine ana akım SLR kullanıcılarının ilgisini çekecek çeşitli gelişmiş özelllikleri de bünyesinde barındırıyor. Bu makine 12 fps çekim, Full HD (60p) video çekimi, yüksek çözünürlüklü Tru-Finder elektronik vizör gibi profesyonel seviyesindeki performans bileşenlerini tüm kullanıcıların kullanımına sunuyor.

Değiştirilebilir lensli kameranın 16.1 megapiksel efektif çözünürlüklü Exmor APS HD CMOS sensörü bulunuyor. Buna yeni bir BIONZ işlemcisi eşlik ediyor. Bu işlemci Sony’nin amiral gemisi olarak nitelendirilen a77 ve üst sınıf a65 makinelerinde de bulunuyor. ISO 100-16000 aralığına sahip olan makinede 2x Clear Image Zoom yer alıyor. Bu dijital zum teknolojisi Sony’nin özel teknolojisi sayesinde görüntüler yakınlaştırıldıktan kırpıldıktan sonra bile tam piksel çözünürlüğünün korunmasına yardımcı oluyor.

Saniyede 12 kare sabit görüntü çekimi yapabilen Sony a57 aynı zamanda 60p, 60i ve 24p çerçeve hızlarında Full HD video çekimi de yapabiliyor. 60p çekim Sony’nin Tele-zoom Sürekli Gelişmiş Öncelikli AE modu sayesinde gerçekleşiyor. Bu mod sayesinde sürekli otomatik odaklama ve sabit açıklıkla otomatik pozlama modları korunabiliyor. Sabit mod, kullanılan lensin ne olduğuna bakmaksızın f/3.5 veya maksimum açıklık modlarını seçmeye imkân tanıyor. Bu modda 8.4 megapiksel çözünürlükte çekim yapmak mümkün oluyor. Full HD video çekimi için AVCHD Versiyon 2.0 formatı kullanılıyor. Bu sayede 60p çerçeve hızında Full HD kalitesinde çekim yapmak mümkün oluyor. Ayrıca 24p formatında zengin ve sinematik görünüme sahip çekimler yapmak mümkün.

a57, fantastik fotoğrafların çekimi için a65 gibi 15 noktalı AF sistemini kullanıyor. Bu da gereken zamanlarda TTL faz algılamalı otomatik odak modunu kullanmaya izin veriyor. Nesne İzlemeli AF modu da doğru konumda yüze mükemmel biçimde odaklamayı sağlıyor. Otomatik Portre Çerçeveleme moduysa yüz algılama teknolojisini kullanıyor ve buna göre mükemmel portre fotoğrafların elde edilmesine olanak sağlıyor. Tru-Finder elektronik vizör ise 1440 bin noktalı çözünürlüğü ve yüzde 100’lük görüş alanıyla mükemmel bir çekim fırsatı sunacaktır. 7.5 cm’lik Xtra Fine LCD ekran ise vizörün yetmediği durumlarda işlerin daha rahat bir şekilde görünmesine olanak sağlayacaktır.

Sony, değiştirilebilir lensli bu makineyi gelecek ay yurtdışında satışa sunacak. 18-55mm’lik zum lensli model 800$’lık fiyata sahip olacak. Sadece gövdeyse 700$’dan satılacak.

İlgili – SlashGear

İLGİLİ HABERLER