Teknoloji

Sony A5000 aynasız kamerayı duyurdu, mart ayında piyasaya çıkıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Sony NEX markasını öldürüyor olabilir, ancak bu durum şirketin kamera serisinde bir boşluk doğacağı anlamına gelmiyor. CES 2014’te duyurusu yapılan A5000 aynasız kamera 20 megapiksel APS-C sensörüyle bu açığı kapatmayı hedefliyor.

sony-a5000-aynasiz-kamera-070114

Karşımızda alıştığımız Sony tarzında, küçük, ek özelliklerden arındırılmış ve sadece en önemli işe, fotoğraf çekmeye odaklanan bir kamera duruyor. Arkada yer alan döndürülebilir ekran sayesinde farklı pozisyonlarda rahat çekim imkanı sunulurken, varolan birkaç tuş sayesinde çekim işleri biraz daha kolaylaşıyor. Önde yer alan e-mount yuva da ihtiyaca göre farklı lensler takmaya olanak sağlıyor.

A5000 hem Wi-Fi hem de NFC desteğini bünyesinde barındırıyor. Sony’nin iddiasına göre bu ürün pazarda bulunan en küçük ve hafif Wi-Fi destekli, değiştirilebilir lensli kamera olmak özelliğini taşıyor.

Sony’nin kamera bölümü Alpha değiştirilebilir lensli kamera direktörü Neal Manowitz, DSLR seviyesindeki görüntüleme gücünü mükemmel derecede küçük ve hafif bir gövdeye sığdırdıkları yeni A5000 ile geniş bir kitleye çekici gelecek bir ürün oluşturduklarını belirtti.

Sony A5000’in gümüş, siyah ve beyaz renkli versiyonları Mart 2014’ten itibaren piyasada olacak. 16-50mm motorlu zum lensli paket 600 dolara satılacak. Siyah renkli, E 55-210mm zum lens de yine mart ayında 350 dolar civarında bir fiyattan satışta olacak.

İlgili >> Sony

İLGİLİ HABERLER