Teknoloji

Sony 4K HDR projektörüyle UHD canlı yayınları destekleyecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

sony 4k hdr projektorSony 4K HDR projektör ailesinin en yeni üyesini görücüye çıkardı. Tam adı Sony VPL-VW675ES olan cihaz, yüksek fiyat etiketiyle dikkat çekiyor. Projektöre sahip olmak için 14 bin 999 dolar ödemek gerekiyor. VPL-VW675ES, dünyanın Hybrid Log-Gamma standardını destekleyen ilk projektörü olma niteliğini taşıyor. Söz konusu standart, ultra HD çözünürlükteki canlı yayınların da büyük bir alanda izlenmesini mümkün kılıyor.

Projektör ilk etapta Amazon ve Netflix gibi servislerdeki içerikleri destekleyecek. 4K Blu-ray oynatıcılarla da uyumlu çalışacak olan VPL-VW675ES, iki girişinde de HDCP 2.2 standardını kullanıyor. 1800 lumen parlaklık sunan projektör, 350000:1 kontrast oranına sahip. Projektörün ampülü ise 6000 saatlik kullanım süresi vadediyor.

Projektörün temelinde Sony’nin SXRD panelleri bulunuyor. Bu paneller gerçek 4K deneyimi için gereken her pikseli gösteriyor. Sony, diğer şirketlerin aksine gerçek ultra HD görüntüleri gösterdiği iddiasının da altını çiziyor.

Sony 4K HDR projektörüyle spor meraklılarını yakalayabilir

Sony’nin yeni projektörü oldukça pahalı olsa da, kanalların ilgili çözünürlüğü desteklemeye başlamasıyla birlikte sporseverlerin aklını çelebilir.

İLGİLİ HABERLER