Teknoloji

Sony 2014 model 4K ve Full HD TV’lerini görücüye çıkardı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

2014 ile birlikte televizyon dünyasında 4K teknolojisinin ayak sesleri biraz daha yüksek duyuluyor. Güney Koreli elektronik devleri Samsung ve LG’nin ardından Sony de 2014 yılı içinde Türkiye pazarına sunacağı yeni 4K UHD ve Full HD televizyonlarını basın mensuplarının karşısına çıkarttı. Bir dönem televizyon pazarının hakimi konumunda olan Sony, 4K teknolojisinin öncülerinden biri olarak yeniden zirveye kurulmayı amaçlıyor.

IMG_19959

2014 model TV’lerinde yüksek görüntü kalitesinin yanı sıra ses konusunda da daha gelişmiş bir deneyim yaşatmayı hedefleyen Sony, ekstra özelliklerle de bu ilgiyi artırmanın peşinde. Geleneksel LED TV’lerin üç katı bir parlaklık sunan X-tended Dynamic Range PRO teknolojisi sayesinde siyah alanların daha koyu, parlak alanların ise daha parlak görünmesi sağlanıyor. Sony’nin bir süredir kullandığı TRILUMINOS ekran teknolojisi, 2014 model TV’lerde de daha çarpıcı renkler sunmak amacıyla hazır bulunuyor.

IMG_19915

Sony’nin 2014 model TV’lerinde dikkat çeken bir diğer nokta ise tasarım konusunda piyasa normlarından farklı bir anlayışın izlenmesi. TV sektöründeki önemli rakiplerinin kavisli ekranlara yöneldiği bir dönemde Sony, kavisli ekranlardan uzak duruyor. Ancak ”Wedge” adını verdiği bir tasarım anlayışıyla ortaya görsel açıdan daha farklı ürünler koyuyor. Televizyonlarının ağırlık merkezini aşağıya çeken şirket, böylelikle geleneksel TV’lerden daha küçük bir altlık boyutu elde ediyor. Daha küçük altlık boyutu, daha farklı kurulum seçeneklerinin de önünü açıyor. ”Wedge” farklı kurulum seçeneklerine ek olarak, televizyonlara entegre biçimde daha gelişmiş ses seçeneklerini de beraberinde getiriyor.

IMG_19872

Sony’nin X-Reality PRO görüntü işleme motoru da 4K sürecine uyum sağlayanlar arasında. 4K X-Reality PRO adını alan motor, orijinal 4K içeriklerde 4K’dan 4K’ya tanımlı veri tabanını kullanarak görüntü kalitesini artırıyor. Orijinal 4K görüntülerin netliği ve canlılığı bu şekilde iyileştirilirken, kontrastın artmasının ve ekran üzerindeki renklerin zenginleşmesinin de önü açılıyor. HD içeriklerdeyse 4K X-Reality PRO piksel sayısını artırmak yerine içeriğe uyarlanabilir bir veri tabanından faydalanıyor.

IMG_20024

Bu yıl piyasaya sürülecek yeni Sony TV’lerinde canlı futbol modu sayesinde izleyiciler 2014 Dünya Kupası’nın atmosferini de stadyumdaymışçasına yaşayabilecek. Canlı Futbol Başlatıcı sayesinde YouTube’daki resmi FIFA video kanalından önceden kaydedilen görüntüler izlenebilecek. Sony FIFA’nın 4K yayın konusundaki resmi çözüm ortağı olsa da, henüz canlı olarak geniş kapsamlı bir 4K maç yayınının mümkün olmadığını belirtmek gerekiyor.

IMG_19960

Sony’nin sunduğu X9505B, X9005B ve X8505B serisi 4K LED TV?ler ile W955B, W855B, W805B, , W605B, R485B ve R435B serisi Full HD/HD TV?ler Mayıs ayından itibaren tüm Sony mağazaları ve yetkili satış noktalarından, temin edilebilecek. Sony’nin 4K TV’lerinin fiyatı 6 bin ila 60 bin TL arasında değişecek.

İLGİLİ HABERLER