Teknoloji

Sony 2011’in üçüncü çeyreğinde 2 milyar dolar net zarar açıkladı

Sony, 2011’in üçüncü çeyrek  rakamlarını açıkladı ve ortaya çıkan tablo beklentileri yanıltmadı. Şirket 1.2 milyar dolarlık bir işletme zararı ile 2 milyar dolarlık net zarar açıklarken, gelir ise 23.37 milyar dolar oldu. Sony zararın sebeplerini Tayland’daki sel felaketi, gelişmiş ülkelerdeki piyasa koşullarının bozulması ve olumsuz döviz kurları olarak açıklarken, Samsung ile olan LCD üretim ortaklığının bitirilmesi ve Sony Ericsson hisselerinin tamamının alınması sürecindeki bazı vergi problemlerinin de bu tabloya etki ettiğini belirtti. Şirketin elde ettiği 23.37 milyar dolarlık ise geçtiğimiz yıla göre % 17.4’lük bir azalmaya işaret ediyor.

Tüketici ürünlerindeki satışlar Sony’nin televizyon biriminin gösterdiği oldukça kötü performansın etkisiyle % 24 geriledi. Ancak, gerileme sadece tüketici ürünleri ile sınırlı kalmadı. Sony’s Pictures ve Sony Music kıl payı ile kâr ederken, Sony Ericsson da zarar eden birimler arasına girdi. Sony’nin 2011 için yaptığı mali tahminler de fazlasıyla başarısız kaldı. Şirket, yıl içinde Play Station 3 ve dijital kameralar için tahmini yıl sonu satış rakamı beklentisini azaltırken, televizyonlar için bir azaltmaya gitmemişti.

Sony’nin tekrar nasıl kâra geçeceği, yeni CEO Kazuo Hirai’nin neler yapacağı sorularının cevabı merakla bekleniyor. Bu cevaplara ise en azından kısa bir zaman diliminde cevap alınması ise pek olası değil.

Kaynak – Sony

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER