Teknoloji

Sony 16 GB ve 32 GB’lık XQD bellek kartlarını duyurdu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Nikon’un bugün tanıttığı yeni DSLR makinesi D4 geçtiğimiz haftalarda tanıtılan yeni bellek kartı formatı XQD’yi de destekliyor. Sony de Nikon D4’ün çıkışına denk gelecek şekilde yeni XQD bellek kartlarını tanıttı. Başlangıç olarak 16 GB ve 32 GB kapasiteli iki bellek kartını çıkaran Sony bunların yurtdışı satış fiyatını da 129$ ve 229.99$ olarak belirledi.

Sony bu cihazların bilgisayarlarla rahat bir şekilde kullanılmasını sağlayacak USB kart okuyucusu ve ExpressCard adaptörünü de yaklaşık 50$’lık fiyatla sunuyor. XQD ile birlikte iyileştirilmiş yazma hızı, sağlamlık ve küçültülmüş boyut gibi avantajlar geliyor, ancak her yeni teknoloji de olduğu gibi yüksek fiyat dezavantajı da beraberinde geliyor. Bu yeni bellek kartlarının gelecek ay itibariyle çıkması bekleniyor.

Sony bu yeni kartların sürekli çekim modunda 100 kareye kadar RAW görüntüsünü depolamaya yetecek kapasiteye sahip olduğunun altını çizerken, PCIe portu üzerinden 125 MB/s’lik yazma ve okuma hızlarına olanak tanıdığını belirtiyor.

İlgili – Sony

İLGİLİ HABERLER