Teknoloji

Sony 1.2 milyar dolarlık yatırımla sensör üretimini iki katına çıkarmayı hedefliyor

Cep telefonuyla fotoğraf çekmek giderek daha popüler hâle geliyor. Sony bu popülaritenin 2011’de daha da artacağını tahmin ediyor ki, bu yönde yatırım yapma kararı almış. Şirketin yeni yılda yapacağı yatırımla birlikte üretilecek olan görüntü sensörleri sadece cep telefonlarında değil video kamera ve dijital fotoğraf makinelerinde de yer alacak.

Şirketin yapmış olduğu bu dahili yatırım aklı başında bir hamle gibi görünüyor. Toshiba’dan son günlerde geri satın alınan üretim tesisi de bu planın bir parçasını oluşturuyor. Sony bir taraftan 1.2 milyar dolarlık yatırımla CMOS sensör üretimini iki katına çıkarmaya çalışırken diğer taraftan da Toshiba’dan fabrikayı geri almak için 600 milyon dolar ödedi. Sony Japonya’nın Nagazaki kentinde bulunan bu fabrikayı daha fazla sensör üretmek için kullanacak.

Öte yandan Sony Japon Hükümeti’nden bilinmeyen miktarda teşvik almayı da bekliyor. Bu parayla Japonya’da çevre dostu iş alanlarının yaratılması hedefleniyor. Sony’nin en büyük rakibi Canon’u da hesaba katarsak, ek üretim tesisi ve yatırımlar Sony’nin bir numaraya yükselmek için neye ihtiyacı olduğunu bildiğini gösteriyor.

İlgili – Reuters

İLGİLİ HABERLER