Teknoloji

Sonos işgücünde kesintiye gitmeye hazırlanıyıor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

sonos

Sonos, ilerleyeceği yeni istikamete uygun olarak yeniden bir şekle girmek adına bazı çalışanlarıyla yollarını ayıracağını açıkladı. CEO John Macfarlane imzasıyla yayınlanan blog yazısında kaç kişinin işten çıkarılacağı konusunda somut bilgi verilmezken, ortaya çıkan sonucun müzik endüstrisinin henüz dönüşümünü tamamlamamış olmasından kaynaklandığı belirtildi.

Müzik sektöründeki herkesin çevrim içi müzik servisleriyle dolu bir dünyaya alışmaya çalıştığını dile getiren Macfarlane, The Beatles katalogunun çevrim içi müzik servislerine eklenmesini örnek olarak gösterdi.

Dönüşümü kaçınılmaz olarak tanımlayan Macfarlane, şirketinin de önümüzdeki dönemde çevrim içi müzik servislerinden ücret karşılığı hizmet alan kullanıcılara odaklanacağını dile getirdi. Macfarlane, söz konusu hedef doğrultusundaki ilerlemelerini nasıl gerçekleştirecekleri konusunda kesin ifadeler kullanmasa da, “şirketin kurulduğu dönemde gerçekleşmesi mümkün gözükmeyen inanılmaz zengin deneyimler”in planın parçası olduğunu işaret etti. Sonos, bir süre önce desteklediği çevrim içi müzik servislerinin arasına Apple Music’i de eklemişti.

Şirketin ikinci hedefi ise ses olacak gibi gözüküyor. Özellikle Amazon’un Echo ürünlerine dikkat çeken John Macfarlane, ses tanıma özelliklerinin hoparlörleriyle tanınan ve belli bir kitleye ulaşan Sonos için önemli bir şans olduğunu dile getirdi. Şirketinin ses tanıma teknolojilerine yatırım yaptığını ifade eden John Macfarlane, ortaya sürdürülebilir ve kârlı bir sonuç koymayı, böylelikle çevrim içi müziğin oluşturduğu devrime katkıda bulunmayı amaçladıklarını sözlerine ekledi. Sonos çoklu hoparlör sistemleri alanında en popüler üreticiler arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER