Ulaşım

Solar Impulse 2 Hawaii’ye iniş yaptı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

solar-impulse-2-010615

Güneş enerjisiyle çalışan uçak Solar Impulse 2’nin dünya etrafındaki yolculuğunun en zorlu ayağı olarak lanse edilen Japonya’nın Nagoya şehri ile Hawaii arasındaki uçuş 4 gün 21 saat ve 51 dakikanın sonunda tamamlandı. Bu süre Solar Impulse 2’nin dünyanın en uzun uçuş rekorunu ele geçirmesini sağladı. Bu zorlu ve uzun ayakta Solar Impulse 2’nin kontrolü André Borschberg’deydi.

İlk planlama Borschberg’in Solar Impulse 2’yi Çin’in Nanjing şehrinden Hawaii’ye götürmesi şeklinde olsa da, kötü hava koşulları nedeniyle Solar Impulse 2 Japonya’nın Nagoya şehrine zorunlu bir iniş gerçekleştirdi. Pillerini şarj etme ve koruma adına gündüzleri yüksekten, geceleri ise alçaktan uçan Solar Impulse 2, bir uçağa kıyasla oldukça düşük bir hızda ilerliyor. Buna ek olarak, uçağın mesafe kat etmesi için hava koşullarının mükemmele yakın olması gerekiyor.

André Borschberg ve Bertrand Piccard’dan oluşan Solar Impulse 2 ekibi, uçağı yenilenebilir enerji kullanımını teşvik edecek bir araç olarak lanse ediyor. Solar Impulse 2’nin yolculuğu ise Hawai’de bitmiş değil. ABD’yi, Atlas Okyanusu’nu ve Avrupa’yı aşacak olan Solar Impulse 2’nin macerası, her şeyin başladığı yer olan Abu Dabi’de son bulacak.

İLGİLİ HABERLER