Teknoloji

Softbank Andy Rubin tarafından geliştirilen telefona desteğini çekti

softbank andy rubin“Android’in babası” olarak anılan Andy Rubin’in yeni bir akıllı telefon üzerinde çalıştığına dair haberler geçtiğimiz ocak ayında gündeme gelmişti. Söz konusu telefonun iPhone ve Google Pixel gibi telefonlara rakip olacağı iddia edilmişti. Rubin’in “Essential Products Inc.” isimli şirketi tarafından üretileceği söylenen telefonda 5.5 inçten daha büyük, çerçevesiz ve basınç hassasiyetine sahip bir ekranın olacağı iddia edilmişti. Telefonun Moto Z gibi modüler aksesuarlara sahip olacağı da öne sürülmüştü. Japon telekomünikasyon operatörü SoftBank Andy Rubin tarafından geliştirilen telefonun destekçileri arasında sayılmıştı.

Telefon Geekbench testlerinde de Essential FIH-PM1 ismiyle boy göstermişti. Snapdragon 835 işlemci ve 4 GB RAM taşıyan Android 7.0 işletim sistemli cihaz, tek çekirdekte 1844 puan almıştı. Telefonun çok çekirdekli testteki puanı ise 5426 puan olmuştu.

İşler Rubin ve ekip arkadaşları için iyi gidiyor gibi görünse de, Japonya’dan gelen bir haber keyifleri kaçırmış olabilir. The Wall Street Journal’ın haberine göre, SoftBank yeni telefon için Essential’a 100 milyon dolar kaynak sağlamaktan vazgeçti. İki şirket arasındaki anlaşma çerçevesinde SoftBank’in Japonya’da Essential’ın çıkışına da yardım etmesi öngörülüyordu.

Peki SoftBank kararını neden değiştirdi? Bu konuda henüz şirketten resmi bir açıklama gelmedi. Ancak The Wall Street Journal’ın kaynaklarına göre, şirket çıkar çatışması nedeniyle telefonu desteklemekten vazgeçti.

SoftBank CEO’su Masayoshi Son, teknoloji odaklı ve 100 milyar dolar sermayeye sahip bir yatırım fonu kurmaya hazırlanıyor. Apple’ın da bu fona 1 milyar dolarlık bir katkıda bulunması bekleniyor. Son, şirketinin iPhone’a rakip olacak bir telefonu desteklemesinin Apple ile olan ilişkilerini zedeleyeceği endişesiyle Rubin’in telefonundan desteğini çekmiş gibi görünüyor.

SoftBank Andy Rubin projesinden desteğini çekse de, telefon piyasaya çıkacak

SoftBank’in desteğini çekmesi Essential için hoş bir gelişme değil. Ancak Japon telekomünikasyon devinden doğan boşluğu, başka yatırımcıların doldurması oldukça muhtemel görünüyor. The Wall Street Journal’ın haberinde Essential’ın yatırım turunu tamamlamaya yakın olduğu bilgisi de veriliyor.

İLGİLİ HABERLER