Teknoloji

Snapseed iOS uygulaması tam RAW desteğine kavuştu

snapseed iosGoogle’ın yetenekli görüntü düzenleme uygulaması Snapseed, güncellendi. Snapseed iOS uygulaması güncellemeyle tam RAW desteğine kavuştu. Android versiyonuna ise yeni perspektif ve beyaz dengesi araçları eklendi.

Standart düzenleme seçenekleri, RAW formatındaki görüntüler için de kullanılabilecek. Bu seçeneklere ek olarak yapısal ve tonsal düzenleme, gölge kontrolü, pozlama ve renk sıcaklığı araçları da güncellemeyle kullanıcılara sunulacak. RAW formatında yapılan düzenlemeler JPG formatında da kaydedilebilecek. Bunun için gerekli kalite ayarlaması yeni eklenen sıkıştırma oranı sistemi sayesinde yapılabilecek. Kullanıcılar diledikleri takdirde fotoğraflarını herhangi bir kalite kaybı yaşamadan PNG formatında da saklayabilecek.

Snapseed iOS uygulamasının arayüzü de iyileşiyor

Snapseed 2.9 güncellemesi, iOS uygulamasına RAW desteğinin yanı sıra başka özellikler de getiriyor. Güncellemeyle birlikte uygulamanın arayüzü de yenileniyor ve daha işlevsel bir hâl alıyor. Buna ek olarak, uygulamanın her iki versiyonunda da yeni özellikler kullanıcılara sunuluyor. Bunlardan biri olan “Face” isimli düzenleme özelliği sayesinde yüz fotoğraflarına daha fazla netlik kazandırılabiliyor.

İLGİLİ HABERLER