Teknoloji

Snapchat video emojilerine hareket kazandırıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

snapchat video emojiHareketsiz ve tek tip emojiler artık geçmişte kalmak üzere. Snapchat Android uygulamasını kullananlar, artık videoda görülen hareketli unsurların üzerine emoji ekleyebilecek. Önümüzdeki haftalarda gerçekleştirilecek bir güncelleme ile iOS kullanıcıları da bu imkandan faydalanabilecek. Kullanıcıların emojileri interaktif hâle getirmeleri için ekleme işlemini çıkartma butonu üzerinden yapmaları gerekiyor.

snapchat video emojiSnapchat video içine hareketli emoji ekleme fırsatını vermesinden kısa bir süre önce de sohbet özelliğinde kapsamlı bir yenilemeye gitmişti. Güncellemeyle sohbet özelliğini Facebook Messenger’a yakın bir hâle getiren Snapchat, kullanıcılarına 200 çıkartma ve kısa sürede video sohbet başlatma imkanı gibi yenilikler sunmuştu.

Kullanıcıların artık aramayı sürdürmek için parmaklarını ekran üstünde tutmak zorunda olmamaları, video görüşme esnasında sohbet ekranı üzerinden fotoğraf ve video gönderilebilmesi ve kullanıcıların cevapsız çağrılar için arkadaşlarına sesli mesaj bırakabilmesi, Snapchat’in sohbet özelliğine eklenen diğer yenilikler olmuştu.

Aynı güncelleme, kullanıcıların Snapchat hikayelerini izleme biçimini de değiştirmişti. Daha öncesinde hikaye güncellemeleri arasında manuel olarak geçiş yapılırken, son güncellemeyle bu geçişin otomatik olarak gerçekleşmesi sağlanmıştı. Söz konusu imkandan hem iOS hem de Android kullanıcıları faydalanabiliyor.

Videolara hareketli emojiler eklenebilmesinin Snapchat üzerinden yapılan paylaşımlara biraz daha renk katacağını tahmin etmek pek zor değil. Snapchat üzerinde oluşturulan videoların telefona kaydedilebildiği ve başka platformlarda bu şekilde paylaşılabildiği de göz önüne alınınca Snapchat’in yeni imkanının tüm sosyal mecraları hareketlendirebileceği rahatlıkla söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER