Teknoloji

Snap 17 dolar hisse fiyatıyla borsada işlem görmeye başlıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

snapchat piyasa degeriSnapchat son zamanların popüler uygulamaları arasında yer alıyor. Snapchat’in çatı şirketi Snap de halka arz konusunda resmi başvurusunu geçtiğimiz ay yapmıştı. Bugün itibarıyla New York Borsası’nda işlem görmeye başlayacak Snap hisseleri için açılış fiyatı 17 dolar olarak belirlendi. Böylelikle Snapchat piyasa değeri 24 milyar dolara yükselirken, halka arz sonucunda şirketin kasasına 4 milyar dolar gireceği belirtildi.

Snap daha öncesinde 15 dolarlık başlangıç fiyatıyla 3 milyar dolarlık hisse satmayı öngörmüştü. En önemli varlığı Snapchat olan şirketin piyasa değerinin de halka arzın sonucunda 21 milyar dolara yükseleceği ifade edilmişti. Son büyük yatırım turunun ardından Snap’in piyasa değerinin 20 milyar dolar civarında olduğu belirtilmişti.

Tıpkı Twitter gibi, Snapchat de halka arz öncesinde kâr oluşturmayı başarabilmiş değil. Buna ek olarak, şirket belli bir süre için zararlarında büyüme öngörüyor. Snapchat kısa bir süre önce günlük aktif kullanıcı sayısında Twitter’ı geride bıraksa da, Facebook’un büyüklüğüne erişme konusunda pek fazla umut vermiyor.

Snapchat piyasa değeri önümüzdeki dönemde daha da yükselebilir

Yine de, Snap ve yatırım bankacılarının umutlu olduğu belirlenen hisse başlangıç fiyatı sayesinde anlaşılıyor. 17 dolarlık başlangıç fiyatı, yatırımcıların Snap’e yönelik ilgisinin yüksek olduğunu da gösteriyor. Söz konusu fiyatla Snap, Alibaba’dan bu yana teknoloji dünyasındaki en büyük halka arz operasyonunu gerçekleştirecek gibi görünüyor. Şirketin piyasa değerinin de önümüzdeki dönemde göstereceği performansa paralel olarak daha da artabileceğini hatırlatmakta fayda var.

İLGİLİ HABERLER