Teknoloji

Snapchat lens mağazasını kapatmaya hazırlanıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

snapchat lens

Snapchat lens mağazası, çok uzun bir geçmişi olmamasına rağmen kullanıcılara veda ediyor. Sosyal medya platformu, henüz iki aylık olan lens mağazasını önümüzdeki cuma günü kapatıyor. Şirket, tanesi 0.99 dolar olan lensleri satmak yerine reklam satışına odaklanacak. Sponsorlu lens sunmayı sürdürecek olan Snapchat, kullanıcılarına her gün ücretsiz olarak 10 lense erişim imkanı sağlayacak.

Lens mağazası, geçtiğimiz eylül ayında Snapchat selfie’lerini renklendirecek bir araç olarak kullanıma sunulmuştu. Kullanıcılar cihazlarının kameralarını yüzlerine tuttuklarında her gün değişen lensler arasında seçim yapılabiliyor. Bazen yüzlerine hareketli bir bıyık konduran Snapchat kullanıcıları, kimi zaman da gökkuşağı kusuyormuş gibi gözüküyor. Şirket, lensleri kurumsal sponsorluk anlaşmaları için de kullanmıştı. Peanuts Filmi’nin tanıtımı için özel bir lens hazırlayan Snapchat’in bu anlaşmalar için günlük 450 ila 750 bin dolar arasında bir rakam talep ettiği öne sürülmüştü.

Snapchat kullanıcıları lens mağazası üzerinden aldıkları lenslere mağaza kapandıktan sonra da erişebilecek. Şirket, bir süre sonra popüler lenslerini kullanıcılarına ücretsiz olarak da sunacak.

Snapchat daha öncesinde lens mağazasında her gün on binlerce lensin satıldığını açıklamıştı. Dolayısıyla şirketin mağazayı neden kapattığı henüz tam olarak anlaşılabilmiş değil. Elde edilen kârın çekilen zahmete değmemesi muhtemel sebepler arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER