Manşetler

Snapchat gözlük işine Spectacles adlı bağlı güneş gözlüğüyle giriyor

snapchat gözlük
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Snapchat’in ilk donanım ürünü, tahmin edilenden çok daha önce pazara geliyor. Şirket, Spectacles adı verilen bir gözlüğün duyurusunu gerçekleştirdi. Bağlantı özellikli bu özel gözlük 10 saniyelik kısa video parçaları kaydedebiliyor. Snapchat gözlük 130 dolarlık yurt dışı fiyatıyla bu sonbaharda satışa sunulacak. Bu arada şirketin adı Snap Inc. olarak değiştirildi. Bu da şirketin Snapchat uygulamasının ötesinde başka girişimlere de el atacağını gösteriyor.

Spectacles’ın üstünde bulunan tek bir tuşa basıldığında “snap” olarak adlandırılan kısa video parçasının çekimine başlanıyor. Kameralar 115 derecelik lens barındırıyor, şirketin söylediğine göre bu kameraların açısı bir insanın normal görüş açısına çok yakın. Kameralar dairesel video kaydı yapıyor, böylelikle bir insanın doğal görüş açısını yansıtacak nitelikte videoların gösterilmesi sağlanıyor. Snap’in kurucusu ve CEO’su Evan Spiegel, Wall Street Journal’a verdiği demeçte, gözlük ile çekim yapıp kaydettiklerini izlediğinde, kendi anılarını kendi gözlerinde görebildiğini, bunun inanılmaz bir his olduğunu söyledi.

snapchat gözlükSnap, “oyuncak” olarak nitelendirdiği bu ürünü yavaş yavaş, az sayıda ürün içeren partiler eşliğinde piyasaya sürmeyi hedefliyor. Snapchat de ilk çıktığında çoğunlukla bir oyuncak olarak nitelendiriliyor, 150 milyonluk günlük kullanıcı sayısına ve on milyarlarca dolarlık piyasa değerine eriştiği duruma kadar geçen sürede tuhaflık olarak da görülmüştü. Ancak son zamanlarda Snapchat’in birçok özelliğinin Facebook ve onun uygulamaları tarafından alıntılandığını görüyoruz. Facebook’ın çevrim içi iletişimde hakimiyet kurduğu bu son zamanlarda Snap de kendisini bir sosyal ağ yerine kamera şirketi olarak tanımlamaya başlamıştı.

Spectacles doğal olarak Google Glass ile, yani Alphabet’in giyilebilir ürünler arenasına ilk giren ve bir türlü meyve vermeyen girişimiyle karşılaştırılacaktır. Ancak güneş gözlüğü formunda olduğu için Google’ınkinden daha az dikkat çekici olacaktır. Ayrıca, 1500 dolarlık fiyat ile çıkan Glass’a göre 150 dolarlık fiyat ile on kat daha ucuz olması da, Spectacles’ın çok daha fazla ilgi gören bir cihaz olabileceğini gösteriyor. Bu arada tıpkı Google gibi, Snap de Specatacles’ı pahalı bir moda ürünü olarak pazarlıyor. Ürünün çıkışı ABD’nin prestijli yayınlarından biri olan WSJ Magazine’nde lanse edildi, ayrıca Evan Spiegel’in, Spectacles takılı hâlde çekilen fotoğrafları da moda ikonu Karl Lagerfeld’in elinden çıktı.

İLGİLİ HABERLER