Manşetler

Snapchat Facebook’un 3 milyar dolarlık teklifini geri çevirdi

2012 yılında Instagram’ı satın alarak çok ses getiren bir işlemin altına imza atan Facebook’un benzer ölçüde ses getirecek yeni bir satın alma girişimi sonuçsuz kaldı. The Wall Street Journal’ın haberine göre, popüler mobil uygulamalarından Snapchat, Facebook’un 3 milyar dolarlık teklifini geri çevirdi.

snapchat-facebook-141113

Böylelikle Facebook’un Snapchat’i satın alma yönündeki ikinci girişimi de başarısızlıkla sonuçlanmış oldu. İki yıllık bir geçmişi bulunan Snapchat, daha önce Facebook’un 1 milyar doların üstündeki bir teklifini daha reddetmişti. Snapchat’in bu kararında yatırımcılar ve diğer potansiyel alıcıların etkili olduğu düşünülürken, şirketin değerinin 4 milyar doları bulması bekleniyor. Snapchat’in kurucularından biri olan ve aynı zamanda CEO’luk görevini yürüten Evan Spiegel’in 2014 yılına kadar bir satışı düşünmediği ve bu tarih itibarıyla servisin kullanıcı tabanını genişleterek daha yüksek bir değere ulaşmayı umduğu öne sürüldü.

Söz konusu iddiaların doğru olması durumunda, Spiegel’in hamlesini ”kumar oynamak” olarak tanımlamak yanlış olmayacaktır. Zira şu an için Snapchat’in popülaritesi 12-20 yaş grubundan öteye geçemezken, ortada somut bir gelir modelinin olmaması da dikkat çekiyor. Pek çok teknoloji girişiminin günümüzde somut bir gelir elde etmeden değer kazanması durumu Twitter’ın halka arzıyla birlikte iyice ortaya çıkarken, Snapchat’in mevcut değerini koruma veya artırma konusunda göstereceği performans merak ediliyor.

İlgili >> The Wall Street Journal

İLGİLİ HABERLER