Teknoloji

Snapchat “Discover” servisi için Spotify ve Comedy Central ile işbirliğine gidebilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

snapchat-210213

Snapchat’in mevcut kaybolan video ve fotoğraf mesajları servisine yeni bir boyut ekleyeceğine dair haberler yıl içinde gündeme gelmişti. Snapchat Discover adını taşıyacak yeni özellikle tam ölçekli olarak içerik ve reklam dağıtım işine girmeyi planlayan şirketin özelliği kasım ayı içinde devreye sokacağı iddia ediliyor. Digiday’de yayınlanan bir haber ise şirketin Discover özelliği için Spotify, Vevo ve Buzzfeed gibi çevrim içi medya şirketleri ile Comedy Central, CNN ve ESPN gibi geleneksel medya kuruluşlarıyla işbirliğine gideceğini öne sürüyor.

Snapchat Discover’ın Snapchat kullanıcılarına video, müzik ve makale gibi medya içerikleri sunması bekleniyor. Bu bölümde paylaşılacak içeriklerin de, tıpkı Snapchat’teki mesajlar gibi, belli bir kullanım ömrüne sahip olması ise işin ilginç boyutunu oluşturuyor. Snapchat böylelikle kullanıcıların sıklıkla Discover bölümünü ziyaret etmesini amaçlıyor.

Snapchat sadece kullanıcıların birbirlerine gönderdikleri içeriklerle ilgilenmediğini bu yıl içinde etkinlikler için hazırladığı “hikayeler” ile ortaya koymuştu. Bu özellikte kullanıcılar özel bir gün veya etkinlikle ilgili akışa kendi gönderdikleri, bir süre sonra kaybolan, içeriklerle destek olabiliyor. Snapchat CEO’su Evan Spiegel’in reklam gösterimine başlayacakları yönündeki açıklamaları da göz önüne alınınca Discover şirket için biraz daha mantıklı bir adıma dönüşüyor.

İLGİLİ HABERLER