Teknoloji

Snapchat Bob Marley lensi nedeniyle eleştiriliyor

snapchat bob marley

snapchat bob marleySnapchat bugün çıkardığı yeni bir selfie lensi nedeniyle eleştirilere maruz kalıyor. 20 Nisan tarihine özel olarak çıkarılan lens ile kullanıcı Bob Marley’nin yüzünü kendi yüzüne geçirebiliyor. Bu durum Marley’nin anısının bir klişeye dönüştürülmüş olması nedeniyle eleştiriliyor. Kullanıcılar Bob Marley suratlı snap’lerini birbirleriyle paylaşabiliyor.

Snapchat tarafından The Verge sitesine gönderilen açıklamada bu lensin Bob Marley Estate işbirliğiyle hazırlandığı ve insanlara Bob Marley’e ve onun müziğine olan şükranlarını paylaşmak için yeni bir yol sunduğunu söylüyor. Milyonlarca Snapchat kullanıcısının Bob Marley’in müziğini sevdiği vurgulanırken, O’nun hayatına ve başarılarına duyulan saygı da dile getiriliyor.

Guardian’ın belirttiğine göre Kylie Jenner gibi ünlüler de Bob Marley yüzünü kullanarak paylaşımda bulundular.

https://twitter.com/elenacresci/status/722766282597277696

Snapchat ve Marley Estate olaya iyi niyetle girişmiş olsalar da, bu özel lensin tam da 20 Nisanda, zararlı ot kültürüyle yakından ilgili olan bir tarihte çıkmış olmasını tesadüf olarak nitelendirmek zor gibi görünüyor. Bob Marley ve esrar arasında yakın bir ilişki vardı, ancak Marley geride kalan yüzyılın en etkili sanatçılarından biri olmuş, reggae müziğinin kültürel güç olmasına büyük katkıda bulunmuştu. Her ne kadar Snapchat Bob Marley lensi görüntü ve zamanlama itibarıyla biraz garip görünse de, bunu Snapchat tarzı bir anma olarak kabul etmek de tabii ki mümkün olabilir.

İLGİLİ HABERLER