Manşetler

Snap halka arz ile piyasa değerini 33 milyar dolara yükseltti

snap halka arzSnap halka arz başvurusunu bir süre önce gerçekleştirmişti. Snapchat’in çatı şirketi, ilgili sürecin tamamlanmasının ardından SNAP kısaltmasıyla New York Borsası’nda işlem görmeye başladı. 17 dolar başlangıç fiyatıyla halka arz edilen hisselerin fiyatı kısa süre içinde 24.48 dolara yükseldi.

Snap hisselerindeki yüzde 44’lük artış, şirketin piyasa değerini 33 milyar dolara kadar yükseltti. Ancak çeşitli hesaplamaların yapılmasının ardından bu rakamın 28.3 milyar dolar seviyesine indiği görülüyor. Halka arz sonucunda şirketin kasasına giren net rakamın ise 2.3 milyar dolar olduğu ifade edildi.

Snap’in hisselerine yatırımcı ilgisinin fazla olması, şirket adına sevindirici bir durum olarak göze çarpıyor. Yatırımcıların Snap’in satışa çıkardığından 10 kat fazla hisse talep ettiği belirtilirken, bu durum şirketin önümüzdeki dönem mercek altında olacağının bir göstergesi olarak nitelenebilir.

Snap’in borsada işlem görmeye başlamasıyla birlikte şirketin kasasına giren parayla daha fazla kişi ilgilenecek. Şu an için şirketin yılı 936 milyon dolar gelirle tamamlaması öngörülüyor. Bu seviyenin ileride yatırımcılar için tatmin edici olacağını söylemek pek mümkün değil. Ancak Snapchat’in elindeki geniş kullanıcı tabanını verimli kullanması durumunda daha fazla para kazanması da şaşırtıcı olmayacaktır.

Snap halka arz ile kasasına giren parayı sunucu bedellerini ödemek için kullanabilir

Snap’in halka arz ile birlikte kasasına koyduğu net 2.3 milyar doların ise 3 milyar doları bulan sunucu maliyetlerini karşılamak adına Amazon ve Google’a ödenmesi muhtemel görünüyor. Snap’in borsadaki hızlı başlangıcını sürdürüp sürdüremeyeceği ise önümüzdeki dönemde anlaşılacak.

İLGİLİ HABERLER