Teknoloji

Slack sesli görüşme özelliğini Chrome ve masaüstünde kullanıma sundu

slack sesli görüşme

Sesli görüşmeler Slack’e geliyor ve bugün itibarıyla beta olarak kullanıma sunuluyor. Öncelikle Slack’in masaüstü uygulamaları ve Chrome kapsama alınıyor. Yönetici haklarına sahip olan bir kişinin sesli görüşme özelliğini etkinleştirmesi gerekiyor. Etkinleştirme işlemi tamamlandıktan sonra uygulama içinde telefon ikonu görünür hâle geliyor, böylelikle herhangi bir kullanıcı bir kişiyi veya bir grubu sesli olarak arayabiliyor.

Bundan sonrasında Slack diğer sesli görüşme uygulamaları gibi işliyor, çağrıda bulunan kişilerin ikonlarını gösteriyor ve konuşmakta olan kişiyi ön plana çıkarıyor. Slack’e özel bir eklenti de var, Reaksiyonlar özelliği görünür hâle geliyor, buradan konuşmakta olan kişiye ikonunuz üzerinde görünecek bir emoji ile cevap vermeniz mümkün oluyor.

Slack uygulamayı ücretsiz olarak kullananlara bire bir sesli görüşmeleri ücretsiz olarak gerçekleştirme fırsatı veriyor. Uygulamayı para vererek kullananlar ise en fazla 15 kişinin aynı anda katılabileceği sesli görüşmeler başlatabiliyor. Slack, bu özelliğin beta olarak kalmaya devam edeceğini söylüyor, çünkü böylelikle ne ölçekte yayılacağını ve kabul göreceğini tespit etme fırsatını elde edeceğine inanıyor. Birden tüm kullanıcılara sunmak yerine kısıtlı bir lansman gerçekleştirmek, uygulamanın ne kadar hızlı şekilde büyüdüğü göz önünde bulundurulduğunda mantıklı bir adım gibi görünüyor. Ayrıca Slack sesli görüşme özelliği konusunda kullanıcılardan geri bildirimleri beklediğini de belirtiyor.

Sesli görüşme özelliğinin temelini Slack’in bundan bir yıl önce satın aldığı Screenhero adlı ekran paylaşım uygulaması oluşturuyor. O zamanlar Slack, uygulamasına sesli görüşmeler, görüntülü görüşmeler ve ekran paylaşımı gibi özellikleri eklemeyi planladığını söylemişti. Bu da Slack’i büyük bir sohbet odası olan mevcut hâlinden daha öteye taşıyacak ve daha esnek hâle getirecekti.

Bu arada Slack sesli görüşme özelliğinin entegre edilmesinin bu işi gerçekleştiren üçüncü taraf uygulamalara olan desteği kısıtlamayacağının altını çiziyor. Bu demek oluyor ki, isteyenler Slack üzerinden Skype görüşmeleri veya Hangouts oturumları başlatabilecekler. Tabii ki, Slack’in kendi telefon görüşmeleri iyi performans verirse, üçüncü taraf entegrasyonlara fazla ihtiyaç kalmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER