Manşetler

Skype’nin iOS 4 destekli versiyonu yayınlandı, 3G görüşmelerinden ek ücret alınmayacak

iOS 4’ün geçtiğimiz Mart ayında duyurulan yeni “multitasking” API’sinden en çok yararlanması beklenen uygulamalardan bir tanesi de Skype’ydi. Artık Skype uygulama fiilen kullanılmasa bile arkaplanda çalışmaya ve bizi çevrimiçi göstermeye devam edecekti. iOS 4’ün yayınlanmasının üzerinden tam bir ay geçtikten sonra Skype’nin arkaplanda çalışan yeni sürümü de teşrif etti.

Skype’nin yeni versiyonu hem arkaplanda VoIP desteği sunuyor, hem de iPhone 4 kullanıcıları için daha keskin, retina ekranla daha iyi uyum sağlayan grafiklerle geliyor. Birisi sizi aradığında ya da mesaj attığında, bildirim penceresi açılarak bu durumdan haberdar ediliyorsunuz. Arkadaşlarınızla sohbet ederken diğer taraftan da başka uygulamaları kullanabilirsiniz. Kilit ekranı aktif olsa bile çağrıları kabul edebilirsiniz, tek yapmanız gereken kilit açma anahtarını sürüklemek, böylelikle çağrıyı kabul etmiş olacaksınız.

Skype’nin yeni uygulaması iPhone 4 ve iPhone 3GS’lerde arkaplan VoIP desteği sunuyor. iPhone 4’ler için video sohbet işlevi henüz sunulmuyor. Bu arada Skype’nin 3G üzerinden aramalarda ek bir ücret alacağına dair haberleri hatırlarsınız. Gelen son haberlere göre Skype bu düşüncesinden vazgeçmiş, 3G üzerinden aramalarda herhangi bir ek ücret alınmayacakmış.

İlgili – iTunes
İlgili – Skype

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER