Teknoloji

Skype’ın çizim özelliği önce Windows Phone versiyonuna geldi

skype-windows-phone-guncelleme-201014

Microsoft Windows Phone için Skype uygulamasını güncelledi ve ona yepyeni bir özellik olan “çizim”i ekledi. Windows Phone’a eklenen bu özellik cihaz sahiplerine kanvasa çizim yapma, fotoğraflara mürekkep ekleme, haritaların üstünde karalama yapma ve daha sonra ortaya çıkan sonuçları Skype üzerinden iletişim listesindeki kişilere gönderme imkanı sunuyor.

Rakip anında mesajlaşma uygulamaları içinde çizim desteğini uzun zamandır sunan birçok uygulama bulunurken Microsoft’un bu desteği sadece Windows Phone versiyonuna eklemiş olması biraz sıradışı görünüyor. Microsoft bu desteği Android, iOS, Mac veya Windows istemcilerine getirip getirmeyeceği noktasında henzü net bir bilgi vermedi, ancak bu özelliğin çok yakında diğer platformlara da gelmesini bekleyebiliriz.

Skype Windows Phone uygulamasına yapılan güncellemeyle birlikte gelen diğer iyileştirmelerin arasında yeni HD ekran desteği, daha hızlı açılma, bir Microsoft Hesabına bağlı olan cihazda otomatik kullanıcı girişi yapma da bulunuyor.

Microsoft, Skype Windows Phone uygulamasının genel performansı ve iOS ile Android’de kendi işletim sisteminden daha önce çıkan özelliklerin yoksunluğu nedeniyle eleştiriliyordu. Örneğin video mesajları Mac, iPhone ve Android uygulamalarına geçtiğimiz şubat ayında gelmiş, Windows Phone uygulamasına gelmesiyse eylül ayını bulmuştu. En azından bugünkü güncellemeyle birlikte Windows Phone kullanıcıları, Microsoft’un ilk kez bir yeniliği öncelikle Windows Phone’da sunmasını görerek kendilerini özel hissedeceklerdir.

İLGİLİ HABERLER