Teknoloji

Skype Web uygulamasıyla sabit ve mobil hatlar aranabilecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

skype web

Skype Web uygulaması, geçtiğimiz haziran ayında küresel çapta kullanıma sunulmuştu. Microsoft, daha önce sadece sohbet özelliği barındıran uygulamasına aralarında telefon görüşmesi yapmanın da bulunduğu yeni özellikler ekledi.

Skype kullanıcıları, artık web uygulaması üzerinden mobil ve sabit hatları arayabilecek. Skype bakiyeleri fazla yüksek olmayan kullanıcılar bile uluslararası aramaları uygun fiyatlar karşılığında gerçekleştirebilecek. Web uygulamasına giriş yapıldığında telefon görüşmeleri sekmesine gidip numara çeviriliyor ve arama yapılıyor.

Sabit ve mobil hatların aranabilmesine ek olarak, Skype Web üzerinden gerçekleştirilen sohbetlerde gönderilen YouTube bağlantılarının sohbet ekranı üzerinden oynatılabilmesi de güncellemeyle mümkün hâle geldi.

Skype Web uygulamasındaki en son yenilik ise sohbetlere Skype hesabı olmayan kişilerin de eklenebilmesi oldu. Söz konusu özellik, Skype’ın Windows uygulamasında bir süredir bulunuyordu. Kullanıcıların “Konuşmayı paylaş” ikonuyla gönderecekleri kısa bağlantılar, bağlantıyı alan kullanıcıların misafir modunda Skype’ın web servisinden faydalanmasının önünü açıyor.

İLGİLİ HABERLER