Teknoloji

Skype gerçek zamanlı çeviri işlevini mobil ve sabit aramalar için sunuyor

skype translator
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

skype translatorSkype gerçek zamanlı çeviri işlevinin erişim alanını daha da genişletiyor, bu aracı cep telefonları ve sabit telefonlara yapılan aramalara da entegre ediyor. 2014 yılında kullanıcılara sunulmaya başlanan bu çeviri özelliği daha önce sadece Skype’tan Skype’a yapılan çağrılarda çalışıyordu.

Kullanıcıların bu araca erişmek için yine üç unsura sahip olmaları gerekecek. Bunlar ücretsiz olan Windows Insider Programına kayıt olmak, daha sonra servisin uygulamasının en son beta sürümünü (Preview) kurmak ve son olarak biraz parayla satın alınan krediye sahip olmak şeklinde sıralanıyor.

Çeviri işlevi normal Skype görüşmelerinde olduğu şekilde çalışacak. Numarayı çevirmeli ve “Çevir” şeklinde işarete sahip olan düğmeyi açmalısınız. Daha sonra sıra dil seçeneğine geliyor. Karşı taraftaki kişi çağrıya cevap verdiğinde, kendisine bu aramanın kaydedildiği ve  çevrildiği şeklinde bir mesaj gidiyor. Görüşmenin geri kalanında, çeviri işleminin gerçekleşmesinden dolayı kısa bir gecikme oluyor.

Translator şu an için İngilizce, İspanyolca, Fransızca, Almanca, Mandarin Çincesi, İtalyanca, Brezilya Portekizcesi, Arapça ve Rusça olmak üzere dokuz dilde çalışıyor. Bu otmatik çeviri servisi derin öğrenme sistemleriyle desteklendiği için, çeşitli çeviri hataları olabilir. Buna rağmen görüşme sonunda her iki taraf da nelerin konuşulduğunu genel olarak anlamış olacaktır.

İLGİLİ HABERLER